Bouma wijst beste teamgenoot bij Oranje aan: ‘Het niveau dat hij op een gegeven moment aantikte…’

31 mei 2024, 13:53
Foto: © Imago

Wilfred Bouma vindt Wesley Sneijder de beste speler met wie hij samen heeft gespeeld bij Oranje. De oud-verdediger denkt dat de recordinternational op een gegeven moment echt een heel hoog niveau aantikte. Wel is hij van mening dat hij anderen met wie hij heeft gespeeld tekortdoet als hij alleen de voormalig middenvelder noemt.

“Dan doe ik er te veel tekort, dat weet ik nu al. Maar als ik kijk hoe Wesley Sneijder is gekomen, het niveau dat hij op een gegeven moment aantikte…”, antwoordt Bouma in gesprek met FCUpdate wanneer gevraagd wie de beste speler is met wie hij bij Oranje heeft gespeeld. “En dan kijk ik terug, ook naar trainingen. Als je dan daar stond en de jongens begonnen te tikken, dan was dat een genot om naar te kijken.”

Artikel gaat verder onder video

“Dan had je een Robben, Van Persie, Sneijder, Van der Vaart, dat was een periode”, vervolgt de oud-verdediger. “Maar daarvoor had je Clarence Seedorf, Phillip Cocu, Frank de Boer, Ronald de Boer. Als die begonnen te tikken… Toen wist ik dat als ik daarin meewilde, ik naar een ander niveau moest groeien. Op een gegeven moment kun je daar wel in mee, dus is wel mooi om te zien. Ik heb ook naast Jaap Stam gestaan, dat is zo’n kolos die me veel heeft geleerd, ook op mentaal gebied.”

Ook de bondscoaches die Bouma heeft meegemaakt bij Oranje komen aan bod. “Ik heb twee bondscoaches gehad als clubtrainer. Dat was Van Marwijk bij Fortuna en Dick Advocaat. Aan die twee heb ik het meeste gehad. Niet iedereen is hetzelfde als persoon. Zij kunnen je ook op het menselijke aspect raken. Sommige spelers hebben dat meer nodig dan tactisch of technisch. Zij hebben mij tijdens mijn carrière weten te raken.”

Bekijk het hele interview met Wilfred Bouma in de player hieronder of op het Youtube-kanaal van FCUpdate. De teamgenoten en trainers van Bouma worden besproken vanaf minuut 23.23.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen plaatst cryptische Instagram Story: speculaties over vertrek bij Nederlands elftal

Op Instagram deelt Ian Maatsen een Story die voor raadsels zorgt bij een ander land.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen