Volle kalender eist tol: ‘Spelers kunnen het niet meer aan en overwegen te gaan staken’

31 mei 2024, 15:24
Foto: © Imago

De afgelopen jaren raakt de voetbalkalender voller en voller. Inmiddels lijkt de maat echt vol te zijn en denken spelers erover na om te gaan staken, zo maakt de voorzitter van de Engelse spelersvakbond (PFA) bekend.

Nu het reguliere seizoen ten einde is, hebben de PFA en de FIFPRO, de wereldwijde spelersvakbond, gesproken over de werklast en hersteltijd van de spelers. “Ik kan je vertellen over een situatie nog geen tien dagen geleden toen ik een kleedkamer bezocht”, vertelt PFA-voorzitter Maheta Molango op de bijeenkomst, geciteerd door de BBC. “Ik zei: ‘Ik ben blij om hier te zijn en wil best een beetje stennis te schoppen, maar uiteindelijk is de keuze aan jullie. Hoe ver willen jullie gaan?’”

Artikel gaat verder onder video

“Sommigen zeiden dat ze het niet meer aankunnen en dat ze net zo goed kunnen gaan staken”, gaat hij verder. “Anderen zeiden: ‘Wat is het punt? Ja, ik ben miljonair maar ik heb geen tijd om het geld uit te geven’. Het is niet eens de vakbond die dit aankaartte, dat waren Jürgen Klopp en Pep Guardiola. We zijn op een punt aangekomen waar we moeten ingrijpen.”

De PFA heeft al gedreigd met juridische stappen en is aan het uitzoeken hoe er het beste dingen kunnen gebeuren binnen de constant groeiende kalender. In een brief aan de FIFA heeft ook de FIFPRO juridische stappen aangekondigd als het WK voor clubs daadwerkelijk met 32 teams zal plaatsvinden in de zomer van 2025.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Virgil van Dijk gaat in op de komst van Arne Slot en doet hem een belofte

Virgil van Dijk kijkt uit naar het volgende seizoen en de komst van Arne Slot naar Liverpool.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja, UEFA/FIFA willen steeds meer geld binnenharken. Knijpen de clubs en spelers tot de laatste druppel uit. Enige manier om dit te stoppen is uitbreidingen te weigeren, desnoods staken voor een lange periode zou een mooie optie zijn. Van mij mag het, betrap mijzelf erop dat ik een beetje uitgekeken raak op de vele wedstrijden, elke dag worden we overspoeld met veels te veel potjes. Stoppen/weigeren/stakingen !!!!! Doen zou ik zeggen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen