Valentijn Driessen brandt jonge Ajax-speler finaal af: ‘Hij heeft er geen klote van gebakken’

27 mei 2024, 18:31
Foto: © De Telegraaf

Ar’jany Martha gaat deze zomer vertrekken bij Ajax, zo wist Voetbal International maandag te melden. De linksback en de Amsterdammers voerden gesprekken over een contractverlenging, maar zijn er niet uitgekomen. Valentijn Driessen denkt dat het vertrek van Martha geen aderlating is voor Ajax, zo geeft hij aan bij Kick-off.

Martha is in de zomer dus transfervrij. John van ’t Schip gaf de twintigjarige afgelopen seizoen plotseling een kans in de hoofdmacht. De van nature vleugelspeler werd opgesteld als linksback, en liet in eerste instantie geen slechte indruk achter. Later in het seizoen bleek Martha toch de nodige moeite te hebben met het gewenste niveau van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

“Ajax wil heel snel van spelers af”, zo weet Mike Verweij te melden bij de podcast van De Telegraaf. “Martha kon zijn contract verlengen, maar daar zijn ze uiteindelijk toch niet uitgekomen. Uiteindelijk blijkt er toch niet veel vertrouwen te zijn in die jongen”, zegt de journalist vervolgens. Driessen reageert direct. “Dat is natuurlijk ook niet zo gek.”

De chef voetbal van De Telegraaf liet al meermaals weten dat hij geen fan is van Martha. “Hij heeft er echt geen klote van gebakken. Die heeft echt veel kansen gekregen, zelfs nog als aanvaller…”, zegt Driessen. “In het begin heeft hij wat aardige wedstrijden gespeeld”, zegt Verweij. “Ja, maar de lat lag natuurlijk ook niet echt hoog. Het was niks bijzonders”, besluit Driessen.

Martha kwam uiteindelijk tot twaalf wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax. In het beloftenelftal maakte de twintigjarige veel meer minuten: hij kwam tot ruim honderd wedstrijden.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Niet alleen deze jongen, ook Gooier moet weggaan. Hij kan er helemaal niets van. Deze jongens moeten een gat in de lucht springen dat ze bij Ajax mochten en mogen ballen. Gooier bij verre de slechtste back van Nederland

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dat ze überhaupt ergens mogen voetballen , mogen ze God op hun knietjes danken voor het talent om een bal te kunnen raken.

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@Copa, Gooijer, Vos, Rensch, Taylor, Brobbey, Bergwijn, Berghuis ergeten ? Ik kan die hoofden niet meer zien. Verfrissen s.v.p., ALS het kan.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Geen een speler van jonge ajax is beter gaan spelen onder dave vos nog geen 5% beter die hebben ze door geschoven naar her eerste belachelijk en dat ze weer zo pipo er neer zetten. Frank Peereboom jeugd trainer stroomt weer geen jeugd speler door naar het eerste

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Daarom dat ze geen ongelijk hebben, dacht ik zo !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen