Ajax raakt Mikautadze definitief kwijt: 'Metz licht koopoptie, miljoenenverlies mogelijk beperkt'

30 mei 2024, 21:10   Bijgewerkt: 30 mei 2024, 22:19
Foto: © Imago

Ajax lijkt aanvaller Georges Mikautadze definitief kwijt te gaan raken. De Georgiër speelt momenteel op huurbasis voor zijn vorige werkgever, het Franse FC Metz, dat volgens De Telegraaf heeft besloten de koopoptie in het huurcontract te lichten.

Dat houdt in dat Mikautadze voor een bedrag van dertien miljoen euro wordt verkocht aan zijn vorige club, die een jaar geleden nog ruim zestien miljoen vanuit Amsterdam ontving. Helemaal zeker is de definitieve terugkeer van de Georgische aanvaller op het oude nest nog niet: Mikautadze en Metz moeten nog wel tot een persoonlijk akkoord zien te komen.

Artikel gaat verder onder video

Afgelopen zomer was Mikautadze een van de twaalf (!) aanwinsten die door toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA werden gehaald. De man die Metz vorig seizoen nog met 23 doelpunten aan promotie naar het hoogste niveau had geholpen, kreeg in Amsterdam echter geen vaste voet aan de grond. In de negen wedstrijden waarin hij - veelal als invaller - zijn opwachting mocht maken, scoorde hij niet één keer.

In de winterstop keerde hij daarom op huurbasis terug naar Metz, dat in een verwoede strijd om lijfsbehoud verwikkeld was geraakt. Ondanks de elf (!) doelpunten die de Georgiër na zijn terugkeer in de Franse competitie liet aantekenen, kon hij niet voorkomen dat de Noord-Franse club als zestiende eindigde, waarmee het werd veroordeeld tot het spelen van play-offs om het vege lijf te redden. Vandaag (donderdag) speelt de club in de eindstrijd de uitwedstrijd bij Saint-Étienne, waarin het vlak voor tijd met 2-1 achterstaat. Zondag wacht de allesbeslissende return in Metz.

Update 22.15 uur: Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt dat Ajax in de toekomst kan meeprofiteren als Mikautadze opnieuw een transfer maakt. De Amsterdammers zouden een doorverkooppercentage hebben afgedwongen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Maar volgens de Telegraaf en anderen, zichzelf kenner noemende, was Ajax zijn geld kwijt. Dit is nummer 1 die nagenoeg voor het zelfde bedrag weg gaat. Er zullen meer volgen

Bean
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Op bergwijn gaan ze 25mln afboeken, helpt die 13mln van mikau wel bij.

balletje rond
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ratten verlaten het zinkende schip zeggen ze altijd.Toch !!

QuarlonK
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik vind eigenlijk dat deze man niet echt een eerlijke kans heeft gehad. Ik denk als hij wat meer vertrouwen had gekregen dat het best goed was gekomen. Brobbey raakte eerst ook geen knikker maar nu is hij onmisbaar. Wel goed dat het verlies beperkt is gebleven

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Das een meevaller voor Ajax, beperkte verlies

Bean
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nou tel bij het aankoopbedrag maar leuke tekenpremies en fees voor zaakwaarnemers en tussenpersonen maar op en het beperkte verlies wordt al snel veel groter.

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Helemaal mee eens oooh maar twee miljoen verlies en daar ooooh 4 miljoen verlies let maar op loopt in de 50 miljoen dat ajax verlies gaat draaien nog wel meer denk ik

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Berghuis 6 miljoen gekost gaat naar Turkije 2 miljoen

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Komt nog bij dat er straks een forse afkoop som komt voor sven Mislintat

dilima1966
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Er was al eerder gemeld dat d'r doorverkoop percentage voor ajax laag was metz lacht zicht een ongeluk met verkoop van Georges Mikautadze maduro dik miljoen ook weer gratis d'r deur uit laten lopen ajax speel al tijden voor sinterklaas ze hebben geen nagels om d'e kont te krabben om geen geld te hebben voor speler wel geld verspellen zo als ze met dit team ook het nieuwe seizoen in moeten gaan zie ik het somber in

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen