Koeman schept vooraf duidelijkheid: ‘Anders moet je lekker naar huis gaan’

29 mei 2024, 17:23
Foto: © ESPN

Ronald Koeman is er nog niet helemaal over uit welke namen zijn basiself gaan vormen op het Europees Kampioenschap volgende maand. Hij wil zijn spelers daar dit weekend duidelijkheid over geven en verwacht dat zij die keuze accepteren.

“Vanaf zaterdag zal ik individueel met spelers gaan praten over hun positie, over hun rol binnen de groep”, begint Koeman op de persconferentie naar aanleiding van het bekendmaken van de definitieve selectie van Oranje. “Dan maak je duidelijk wat het idee is van met wie je gaat spelen.”

Artikel gaat verder onder video

Koeman wil door vooraf duidelijk te zijn voorkomen dat spelers tijdens het toernooi voor verrassingen komen te staan. “Een belangrijke eigenschap van een trainer is dat je duidelijkheid en eerlijk bent, dat je een beeld schetst naar spelers toe. Dan kun je nog vragen of ze zich daarin kunnen schikken, anders kun je nog zeggen van: dan moet je lekker naar huis gaan.”

De bondscoach verwacht niet dat spelers problemen gaan hebben met hun toegewezen rollen. “Het is een goede groep en er moet concurrentie zijn. Maar er zijn keuzes die je maakt en die moet een speler accepteren. Dan moet hij op het veld laten zien dat de trainer het niet goed ziet”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jansma: ‘Ik ga iets geks zeggen: ik ben fan en verwacht hem in de basis op het EK’

Kees Jansma weet wie hoe dan ook moet spelen op het EK bij Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Nobody
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

"dat je duidelijkheid en eerlijk bent, dat je een beeld schetst naar spelers toe." Geen weldenkend mens snapt de keuze voor ome Wijnaldum, of ome Blind (met alle respect voor beide!). En dan zegt de coach dat je eerlijk moet zijn... deed hij dat maar eens...

boyke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Een opa voor de groep die duidelijk een vriendjespolitiek erop na houdt Het is schandalig dat hij Maatsen af laat vallen voor Opa blind en Wijnaldum. Duidelijkheid verschaffen is heel snel oprotten en een jongere gast voor de groep die wel inzicht heeft in het voetbalspel. Koeman je bent een zeer arrogant persoon maar helaas dat blijkt wel van je afkomst die zijn daar allemaal stug. Dan ook nog FaceTime dat iemand afvalt is te schandalig voor woorden, durf je dat niet in een persoonlijk gesprek.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen