Red Bull investeert in Engeland en neemt aandelen Leeds United over

30 mei 2024, 11:35
Foto: © Imago

Red Bull gaat een samenwerking aan met Leeds United, zo maakt de club donderdagochtend bekend via de officiële kanalen. De energiedrankgigant neemt een minderheidsaandeel over en zal vanaf volgend seizoen als shirtsponsor acteren.

De deal tussen Leeds United en Red Bull betekent dat het energiedrankmerk alweer aan vijf clubs verbonden is. Ook RB Leipzig (Duitsland), Red Bull Salzburg (Oostenrijk), New York Red Bulls (Verenigde Staten) en Red Bull Bragantino (Brazilië) gingen eerder in zee met het merk. Het logo van Red Bull zal de komende seizoenen op het shirt van Leeds United verschijnen. Het clublogo en de naam van de club zullen ongewijzigd blijven.

Artikel gaat verder onder video

“Ik ben verheugd dat Red Bull ons helpt een betere toekomst voor Leeds United te bouwen en ons respect voor deze speciale club deelt”, geeft Leeds-voorzitter Paraag Marathe aan. “Als voorzitter zullen onze investeerders belangrijk voor mij zijn terwijl we dit belangrijke moment voor de club benaderen. De toevoeging van Red Bull is een historische mijlpaal die de club verder in staat stelt om de volle potentie te benutten.”

Ook Red Bull CEO Oliver Mintzlaff is blij met de samenwerking. “We zijn trots een belangrijk element en partner van Leeds United te zijn. Een club die zeker een van de grootste in Engeland is en een rijke en succesvolle geschiedenis kent. De ambitie om Leeds United terug te brengen naar de Premier League en zich te nestelen in de beste competitie ter wereld past goed bij Red Bull. We kijken uit naar de samenwerking en zijn optimistisch over de toekomst.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen