Tweede afvaller EK-selectie Oranje lijkt al bekend: 'Daar was niet op gerekend'

29 mei 2024, 13:02
Foto: © Imago

Het lijkt erop dat dat Quinten Timber geen deel zal gaan uitmaken van de definitieve selectie van het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. De middenvelder van Feyenoord moet ook op de derde dag van de trainingsstage van Oranje in Zeist de groepstraining aan zich voorbij laten gaan, meldt Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels op X.

Wijffels plaatst een foto van grote afstand op het sociale medium, waarop inderdaad één speler te zien is die een individueel programma lijkt af te werken. "Hij is wat lastig te zien, maar Quinten Timber traint voor de derde dag alleen. Daar was niet op gerekend", schrijft hij erbij. "Straks de EK-selectie. Drie man eraf. Een keeper (Nick Olij wellicht), Timber en dan gerede kans nog een verdediger", speculeert de journalist alvast.

Artikel gaat verder onder video

Omdat een aantal verdedigers in de woorden van Wijffels 'multi-inzetbaar' is, vermoedt hij dat Ian Maatsen (Borussia Dortmund) weleens de ongelukkige zou kunnen zijn. "Nathan Aké, Micky van de Ven en Daley Blind voor links", twittert de AD-journalist.

Rond 15.00 uur zal de KNVB bekendmaken welke drie spelers er nog afvallen voor de eindronde in Duitsland, zo meldt De Telegraaf. Ruim een uur later, vanaf 16.15 uur, zal bondscoach Koeman op een persconferentie een toelichting geven bij zijn keuzes. Vorige week werd al duidelijk dat van de 30-koppige voorselectie één speler geblesseerd moest afhaken: middenvelder Marten de Roon (Atalanta Bergamo).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frank de Boer geeft advies aan Ronald Koeman: 'Hij is fantastisch en moet mee naar het EK'

Frank de Boer weet wie Ronald Koeman zeker moet meenemen naar het EK in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Spelers die niet fit zijn, niet meenemen

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zoals Van Basten in 1988 en Robben in 2010 bedoel je?

Martin0345
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Deze man vergelijkt Quinten Timber met Marco van Basten en Arjen Robben! HAHAHAHA

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

De vergelijking gaat niet geheel op, die 2 waren supersterren vergeleken met de selectie van het NL.

Geertt
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De Jong en De pay niet meenemen hebben dit jaar maar weing laten zien en erg blessure gevoelig. snap echt niet waarom die een beschermde status hebben. het is een beetje een kliekje van oude garde.

LCA
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

suggereren dat je Maatsen niet mee moet nemen omdat ie multi inzetbaar is is een stupide redenatie. Aangezien Oranje dun in de aanvallers zit moet je speler die de gehele flank kan bestrijken juist meenemen.. man man man, zomaar zonder na te denken iets op het web dumpen. Overigens moet Maatsen nog effe een CL-finale spelen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen