Marco van Basten twijfelt aan Francesco Farioli en vergelijkt hem met Sven Mislintat

27 mei 2024, 21:20
Foto: © Ziggo

Marco van Basten weet niet zo goed wat hij van Francesco Farioli moet denken. Omdat het zo'n onbekende voor hem en vele Nederlanders is, vindt de voetballegende het een groot risico en vergelijkt hij hem met Sven Mislintat.

Tijdens Rondo wordt Van Basten gevraagd wat zijn mening is over de nieuwe trainer van Ajax. "Ik weet het niet, hij ziet er goed uit, frisse baard. Maar ik ken hem niet. Eerst was hij keeperstrainer en vervolgens reservetrainer. Bij Nice heeft hij het redelijk gedaan, dat is in principe wat ik weet." De oud-Ajacied is er niet gerust op dat de club een goede keuze heeft gemaakt. "Ik vind het een groot risico wat Ajax nu heeft genomen. Het is niet een trainer met een lange loopbaan. Je komt best voor een ingewikkeld probleem bij Ajax. Daarvoor heb je wel ervaring en kunde nodig.”

Artikel gaat verder onder video

Er wordt ook gekeken naar de rol van Marijn Beuker en Alex Kroes bij de aanstelling van Farioli. "Zo is het ook een beetje gegaan met Mislintat. Ook daar weet je niet precies hoe het zit. Je hoopt maar dat dat soort mensen goede beslissingen maken. Wij zijn geen professionals die zich bezighouden met het aan- en verkoopbeleid van spelers zoals scouts. Datzelfde zijn we ook niet van trainers. Slot en Bosz hebben we natuurlijk al een tijdje kunnen beoordelen. Deze man ken ik niet. Zij zullen hun argumenten wel hebben, ik hoop dat ze gelijk hebben."

Tijdens zijn presentatie had Farioli goede teksten, maar ook dat zegt volgens Van Basten nog lang niet alles. "Dat hij de Cruijff-filosofie aanhangt, prima. En dat hij van aanvallend voetbal houdt, dat zeggen we hier ook allemaal. Dat zegt niks." Ruud Gullit weet wel waarom de Italiaan dit soort uitspraken deed. "Hij zegt gewoon iets wat de mensen willen horen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Ruud Gullit zei na de zoveelste nederlaag van zijn team: “ik ben niet te benijden”. Kijk Ruud, dát wilden de mensen toen níét horen.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Nu Farioli en dan Brian Priske. Gullit en Van Basten waren echte toptrainers..........!!!! Van mij mogen zij in elke Rondo kritiek leveren op alles en iedereen, ik glimlach er om en zap door. Wedstrijden wil ik zien, winnen of verliezen, maar dit geleuter sla ik over. Ik kijk liever naar Voetbalpraat.

FCJel
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het resultaat was slecht, maar oranje was wel leuk om naar te kijken toen van basten trainer was.

SC Henk nog maar eentje bij
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Wat heb ik genoten van deze mannen als voetballer. Maar wat knap ik op hen af als analist. Oehoe wat eng een buitenlandse trainer. Nee, wat hebben Schreuder, Heitinga, Steijn en van 't Schip het fantastisch gedaan. DUS NIET. Het ergste vind ik dat zij niet in staat waren om de spelers conditioneel op peil te krijgen. Dat is en blijft de basis om het voetbal te brengen wat je graag wil. Natuurlijk heeft Mislintat niet goed ingekocht. Maar als ik nu hoor voor welke bedragen er belangstelling is voor diverse "afgeschreven" voetballers dan mogen we zeker bij Steijn vraagtekens zetten bij zijn vermogen om die spelers te laten renderen. Voor Gullit en van Basten: laten we jullie herinneren als goede voetballers en laten we vergeten dat ze als trainer en analist niks hebben toegevoegd aan het voetballen.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@SC Henk enz. "Voor Gullit en van Basten: laten we jullie herinneren als goede voetballers en laten we vergeten dat ze als trainer en analist niks hebben toegevoegd aan het voetballen." Spijker op de kop, voor het overige komen hun opmerkingen nergens aan, irriteren alleen omdat "zij" zijn die het zeggen. Gullit wordt nog wel eens als gast in grote voetbaltalkshows gevraagd en Van Basten presteerde toch weinig bij de UEFA, was het niet zo ? De volgende die aan de beurt komt is Brian Priske.

CG
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik heb (nog) geen twijfel. En van van Basten die neem ik niet echt zo serieus !!!

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Soms is begrijpend lezen net zo moeilijk als een analist te zijn🤔🤔

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

V basten zegt niks verkeerd . Het is een vrij normale netten mening. Een mening die buiten de ajacieden hier velen mensen delen . Maar nee dan ben gelijk niks meer en moet je beledigd worden . Terwijl de man meer betekend heeft ,en ajacied is dan de meeste hier. Blijkbaar geldt hier maar een mening ,en is respect voor een ajaxlegende ver te zoeken bij de ajacieden hier op deze site . Je mag alleen maar positief zijn blijkbaar . Verder zoals vaker gezegd wordt v basten daar uitgenodigd omdat mensen zijn mening willen horen .

Gusa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dit is zo goedkoop en laag. Die man is nog niet eens begonnen. Van Basten mag zich sowieso wel wat meer bescheiden opstellen over andere trainers. Zijn eigen trainerscarrière was een ramp en met zijn aankoopbeleid van destijds bij Ajax was hij zelf een soort voorganger van Mislintat.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik heb de aflevering niet gezien, weet er iemand of van Basten na zijn twijfels ook heeft uitgesproken wie hij wel zou hebben aangesteld? En waarom? Dan zou je een interessant gesprek kunnen krijgen.

AlleHensAanDek
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als analist moet je voorbereidt zijn, je verdiepen in vele zaken. Wat daaruit dan je persoonlijke conclusie is, is totaal aan de persoon. Maar het blijkt dus dat Marco bij Rondo aanschuift en zich totaal niet verdiept in themas. En dan ook nog eens negatief gaat lopen doen zonder kennis. Echt slecht van Marco dat hij gewoon maar wat roept zonder huiswerk gedaan te hebben. Bij elke nieuwe trainer is er trouwens een risico. Dus dat is niks nieuws.

FriesR
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Weer zo een "expert" die alles beter weet. Als voetballer was hij goed maar wat heeft hij zelf gepresteerd als trainer? Helemaal niets, overal mislukt. Ze hadden hem toen ooit op de golfbaan moeten laten ipv terughalen in het voetbal. En geen ervaring pfff ene F de Boer had ook geen ervaring maar wel 3x kampioen. Of een nog grotere trainer; Guardiola had ook geen ervaring en waar staat die nu? Dus laat hem alsjeblieft zijn mond houden en lekker gaan golfen in Noordwijk

FCJel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Haha als we over marco van basten gaan zeggen dat hij geen expertise heeft op voetbalgebied en alles beter weet, alsof het een 19 jarige stagiar is bij de plaatselijke krant, dan loopt het echt uit de hand. Ondanks zijn succes als trainer, snapt hij het spelletje als geen ander. En dus ook beter dan de directie van ajax, deze mening kan je niet zomaar afserveren

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Van Basten die een dure miskoop: Suleymani kocht. Van Basten die weinig bij Heerenveen, Ajax en Oranje klaarde. Van Basten die door zijn hooghartigheid, met dezelfde arrogantie als nu in Rondo, Oranje door Rusland (Arsjavin) met Van Persie en zonder Huntelaar op de EK de vernieling in coachte......weet nu hoe het op coachgebied allemaal moet....ha ha ha. Iedereen is vrij een mening te hebben ook Van Basten, goed ook, maar nu voordat een wedstrijd gespeeld is al een kwalificatie te geven over een persoon, zoals hij zelf zei "die ken ik niet", getuigt van kapsones, plat gezegd.
Wat Van Basten oreerde klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de anti-Ajacied zoals ik uit deze ongenuanceerde zin in een reactie lees: " Een mening die buiten de ajacieden hier velen mensen delen". Vooral het gedeelte "hier -velen mensen- (graag Factchecking !) denken ! Ach ja ze zijn de bekende holle woorden, retoriek.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen