Lukaku op je stoep: Belgen maken op komische wijze EK-selectie bekend

27 mei 2024, 17:04   Bijgewerkt: 27 mei 2024, 17:09
Foto: © Imago

In België zijn er deze week muurschilderingen gemaakt om daarmee aan te geven wie er deel gaat uitmaken van de EK-selectie in Duitsland. Zo zijn spelers als Jan Vertonghen, Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku geportretteerd.

Er is echter wel een link met de plekken waar de internationals zijn opgegroeid. Zo is een portret van Vertonghen te zien in zijn geboorteplaats Tielrode. De Bruyne groeide op in Drongen, en in die plaats staat zijn hoofd op een huis. Lukaku, die afgelopen seizoen bij AS Roma speelde, is te zien in Bornem, zijn oude 'thuis'.

Artikel gaat verder onder video

De drie Belgische voetballers zijn al jaren vaste waardes in het nationale elftal. Vertonghen is mogelijk de opvallendste uitverkiezing van deze drie, aangezien hij ondertussen als 37-jarige in de Belgische competitie speelt en de laatste drie wedstrijden van het seizoen bij Anderlecht moest missen. Wel brengt hij een brok aan ervaring mee.

Ondertussen zijn ook de kunstwerken met Yannick Carrasco (Al Shabab, 30) en Youri Tielemans (Aston Villa, 27) gesignaleerd. Deze 'graffiti-gate' zal het Belgische publiek nog tot dinsdagochtend 10:00 in spanning houden: dan maakt Domenico Tedesco de complete EK-selectie bekend. Zie hier enkele portretten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'UEFA grijpt in: blunder in Bernabéu krijgt verstrekkende gevolgen voor scheidsrechter Marciniak'

De UEFA grijpt in na een fout van scheidsrechter Szymon Marciniak in de Champions League-wedstrijd tussen Bayern München en Real Madrid.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen