Voormalig middenvelder van AZ en PEC Zwolle zet punt achter lange carrière

31 mei 2024, 14:45
Foto: © Imago

Haris Medunjanin gaat zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. De 39-jarige middenvelder, die in zijn carrière onder meer uitkwam voor de Nederlandse clubs AZ, Sparta Rotterdam en PEC Zwolle, promoveerde afgelopen seizoen met CD Castellón naar de Segunda División. Door zijn besluit om te stoppen als voetballer gaat hij niet met trainer Dick Schreuder mee naar het Spaanse tweede niveau.

Medunjanin had een belangrijke rol bij de promotie van Castellón. De stilistische middenvelder was in 31 competitiewedstrijden goed voor negen doelpunten en zes assists. Afgelopen zomer verkaste de Bosniër naar Spanje, nadat hij met PEC Zwolle, ook onder leiding van Schreuder, was gepromoveerd naar de Eredivisie.

Artikel gaat verder onder video

“Vanuit CD Castellón willen we de professionaliteit en toewijding bedanken die de Bosnische middenvelder vanaf dag één heeft getoond en zijn prachtige carrière als speler binnen het bereik van weinigen rechtvaardigen. Haris, jij bent voetbal en Castellón geschiedenis! Veel succes met je toekomstige projecten. Castellón zal altijd je thuis blijven”, schrijft de Spaanse club op zijn website.

Medunjanin, die in zijn lange carrière zestig interlands voor Bosnië speelde, begon zijn loopbaan in 2006 bij AZ. Vervolgens kwam hij uit voor Sparta Rotterdam, Real Valladolid, Maccabi Tel Aviv, Gaziantepspor, Deportivo La Coruña, Philadelphia Union, Cincinnati en dus PEC Zwolle en Castellón.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen plaatst cryptische Instagram Story: speculaties over vertrek bij Nederlands elftal

Op Instagram deelt Ian Maatsen een Story die voor raadsels zorgt bij een ander land.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen