Van Seumeren des duivels na rellen bij FC Utrecht: ‘Laatste dagen getwijfeld over opstappen’

30 mei 2024, 08:33   Bijgewerkt: 30 mei 2024, 09:54
Foto: © Imago

Frans van Seumeren heeft overwogen per direct te vertrekken als investeerder en grootaandeelhouder van FC Utrecht na de rellen van afgelopen weekend. De zakenman is ziedend over de rellen en het collectief straffen van de supporters hiervoor.

Nadat het na de verloren play-offs-finale van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles helemaal misging, besloot burgemeester Sharon Dijksma dat de eerstvolgende thuiswedstrijd van de Domstedelingen zonder publiek zal worden gespeeld. Van Seumeren baalt flink van alles wat er is gebeurd. “Ik ben ziek van de situatie”, laat hij weten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ziek van het feit dat we geen Europees voetbal hebben gehaald, ziek van wat er is gebeurd zondag en ziek van de hele nasleep. De kater is enorm.”

Artikel gaat verder onder video

“Het gaat nu op het nieuws en in de krant over de supporters van FC Utrecht die zich misdragen. Maar dat zijn helemaal geen supporters, dat zijn vandalen. Mensen die ons mooie spelletje kapot maken”, gaat hij verder. “We leven heel erg mee met de slachtoffers, waaronder agenten en vrijwilligers die dit zondag van dichtbij hebben meegemaakt. Een stel vandalen verkloot het voor de rest.”

De zakenman laat weten dat hij heeft getwijfeld over een vertrek bij de club. “Ik heb in het verleden al aangegeven dat, wanneer de hooligans niet ophouden met rellen, ik de handdoek mogelijk in de ring zou gooien en afstand zou nemen van FC Utrecht. In mijn emotie heb ik daar de laatste dagen ook weer over getwijfeld.”

Naast de rellen is Van Seumeren ook niet te spreken over de straf die FC Utrecht hiervoor heeft gekregen. “De gemeente en de burgemeester helpen niet mee, ik voel me vreselijk in de steek gelaten door hen. Deze collectieve straf is buitenproportioneel. Daar is iedereen binnen FC Utrecht het over eens.” De zakenman voelt zich “in de steek gelaten” door de politiek en de “zogenaamde supporters”. “Tegelijkertijd wil en moet ik deze club beschermen. En gelukkig sta ik niet alleen”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vier Eredivisieclubs wachten zelfde soort ineenstorting als Vitesse: ‘Serieuze zorgenkindjes’

Net als Vitesse zijn er nog vier andere clubs in de Eredivisie die een ‘riskant beleid voeren’. Het zou gaan om FC Utrecht, NEC, FC Volendam en Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

TDjack60
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Er moeten supporterspassen komen waarbij deze zijn gemaakt met de informatie van een ID kaart of Paspoort en een uitdraai van de GBA zodat ook het woonadres en plaats vast staat en bij studenten kun je de studentenkaart etc gebruiken zodat bij misdragingen de personen die opgepakt worden kunnen worden berecht en de supporterspas innemen en zijn ze niet meer welkom in het stadion zo simpel is dat en zonder supporterspas geen toegang tot het stadion dat bied mogelijkheden ook als ze een supporter aanhouden binnen en rond het stadion bij supportersrellen en kun je gelijk stappen ondernemen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Heb te doen met die man pompt zoveel knaken elk jaar in die club die nergens heen gaat... krijg je dit van al die gare sneeuw snuifje supporters. Ik zou zeggen maatregelen zo niet geldkraan dicht . Deze club is hem heel wat schuldig.

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

van Seumeren des duivels. Als je hierom, 1 wedstrijd zonder publiek na zo'n voorval, al des duivels bent dan is je lontje wel heel heel erg kort, of je hebt een huis gehuurd dichtbij de duivel. Gisterenavond finale Conference league gezien. We mogen een voorbeeld nemen aan de spelers, die hun tegenstander geen gele kaart probeerden aan te naaien EN aan het publiek. "onze" toeschouwers zijn helemaal gek geworden; fluiten tegenstanders voortdurend uit, kwetsende spreekkoren, vechtpartijen En als een speler van hun club naar een concurrent gaat wordt hij bespuugd, bedreigd en nog meer. Moet kunnen hoor je ze dan zeggen. Ik vind het walgelijk

Nobody
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Copa "Als je hierom, 1 wedstrijd zonder publiek na zo'n voorval, al des duivels bent dan is je lontje wel heel heel erg kort" Hij is des duivels vanwege de hooligans/vandalen, die hij geen supporters noemt. De collectieve straf voor degene die zich wel hebben gedragen, vindt hij onterecht, wat op zich wel te snappen valt.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zolang er niks veranderd qua wet kunnen clubs etc helemaal niks. Dan kunnen we blijven roepen hoe erg is /was maar dat heeft totaal geen zin . Dat is meer voor de buhne .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen