‘FC Barcelona heeft geen geld en kan Hansi Flick en staf niet inschrijven’

31 mei 2024, 13:12
Foto: © Imago

FC Barcelona heeft momenteel niet de middelen om nieuwe trainer Hansi Flick en zijn technische staf in te schrijven, weet MARCA. De Duitser werd deze week aangesteld als opvolger van Xavi, maar de Catalanen zullen eerst ergens geld vandaan moeten halen voor hij mag beginnen.

Volgens de krant is het bestuur van Barcelona naarstig op zoek naar geld. Vorig jaar verkocht de club Barça Media aan Libero, dat dit jaar nog een bedrag van zestig miljoen zou overmaken. Dat is nog niet gebeurd. Ook hopen de Catalanen een nieuwe deal te sluiten met kledingsponsor Nike, waarbij een tekenbonus van honderd miljoen euro wordt verwacht.

Artikel gaat verder onder video

Deze bedragen heeft Barça nodig om de situatie rondom Financial Fair Play te kunnen verbeteren. De club zou door het gebrek aan de inkomsten vanuit Libero nu ook het salarislimiet overschrijden. Daardoor kunnen de Catalanen al langer geen spelers inschrijven, maar volgens de sportkrant geldt dat dus ook voor Flick en zijn technische staf.

Naast de trainer heeft Barcelona nog een viertal spelers dat momenteel niet is ingeschreven voor volgend seizoen. Gavi en Alejandro Balde genieten absolute topprioriteit om in te schrijven zodra daar ruimte voor komt. De andere twee, Vitor Roque en Íñigo Martínez, lijken wel te mogen vertrekken uit Catalonië, alhoewel dat wel zal afhangen van hoe ze presteren in de voorbereiding.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder geeft Koeman bizarre suggestie: analist ziet aanvaller als linksback fungeren op EK

Jack van Gelder heeft zich tijdens de uitzending van De Oranjezomer uitgelaten over de definitieve selectie van Oranje voor het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Zo als gewonelijk gaan ze weer bij de speler aan kloppen voor minder geld spelen geen nagels om d'e kont te krabben wel op grote voet willen leven

Ajeto!
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Giro 555 voor Barcelona

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen