Samuel Eto'o gaat diep door het stof en zorgt voor enorme plottwist in Kameroen

30 mei 2024, 17:48
Foto: © Imago

De Belg Marc Brys blijft tóch aan als bondscoach van Kameroen, nadat bondsvoorzitter (en voormalig topspits) Samuel Eto'o op een persconferentie zijn excuses heeft aangeboden voor zijn gedrag van een dag eerder. Gisteren kwam juist naar buiten dat de oefenmeester nog vóór hij De Ontembare Leeuwen ook maar één wedstrijd te hebben gecoacht, zou gaan vertrekken.

Brys werd twee maanden geleden aangesteld als keuzeheer van het Afrikaanse land, maar zijn samenwerking met Eto'o verliep allesbehalve soepel. De oud-trainer van onder meer FC Eindhoven en FC Den Bosch zou recent een aanvaring met de oud-spits van onder meer FC Barcelona en Real Madrid hebben gehad, na een opmerkelijke confrontatie tussen beide heren kwam naar buiten dat het dienstverband van Brys werd beëindigd.

Artikel gaat verder onder video

Ondertussen werd Martin Ndtoungou Mpile als interim-bondscoach aangesteld. Die zou eerder vandaag de selectie voor de aankomende WK-kwalificatieduels (met Kaapverdië en Angola) bekendmaken, maar de persconferentie waarop dat zou gebeuren werd uitgesteld. Mpile zou in de tussentijd zelf zijn opgestapt, waarna Brys werd uitgenodigd op het kantoor van de Kameroense voetbalbond.

Daar vond vervolgens een succesvolle verzoeningspoging plaats. Op een persconferentie sprak Eto'o donderdag: "Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden, want onze eerste ontmoeting verliep niet goed. Er speelden veel emoties mee. Maar: zoals je weet is de Kameroense ploeg belangrijker dan wij, als individuen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Foppe de Haan geeft ideale Oranje-opstelling prijs voor EK

Foppe de Haan vertelt aan FCUpdate welke elf spelers hij zou opstellen bij Oranje.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen