Driessen vol ongeloof over 'eerste grote aankoop’ van Ajax: ‘Ik begrijp het niet’

31 mei 2024, 17:54
Foto: © SBS6

Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax eerst een rechtsbuiten aan wil trekken in de komende transferperiode. Volgens Mike Verweij maakt de scouting overuren in de jacht naar een buitenspeler, mede doordat Ajax door de overstap van Georges Mikautadze naar FC Metz geld te besteden heeft, maar Driessen is van mening dat de Amsterdammers zich eerst op een andere positie moeten richten.

“Ik begrijp niet helemaal waarom je vol voor een rechtsbuiten gaat, wat de eerste grote aankoop moet zijn”, aldus Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Als je ziet wat een lekke verdediging ze afgelopen jaar hebben gehad. Daar is het lek voorlopig ook nog niet boven. Misschien dat Owen Wijndal terugkomt”, vervolgt hij. Collega Verweij is echter stellig. “Die heeft geen toekomst bij Ajax.”

Artikel gaat verder onder video

De chef voetbal van De Telegraaf zit in ieder geval vol vragen. “Wie wordt de nieuwe linksback? Welk tweetal gaat de centrale verdediging vormen? Ik denk dat je beter eerst daar naar kunt kijken om een goede defensie neer te zetten en daar vandaan verder te bouwen.”

Driessen is van mening dat er geen noodzaak is voor Ajax om een rechtsbuiten te halen. “Je hebt altijd nog Steven Berghuis. Die kan ook gewoon aan de rechterkant spelen. Die heeft dat prima gedaan bij Feyenoord en later ook bij Ajax. Hij kan ook als middenvelder uit de voeten. Maar als hij speelt dan is dat negen van de tien keer als buitenspeler. Dan denk ik: eerst de gaten dichten waar het echt lekt en dat is achterin.”

Volgens Verweij bidt Ajax op een goed EK van Josip Sutalo en Borna Sosa met Kroatië, zodat zij zich in de kijker kunnen spelen bij andere clubs. “Dat ze die dan goed kunnen verkopen. Dan gaat er normaal gesproken een hoop vertimmerd worden achterin”, aldus Verweij, die aangeeft dat Ajax bij een vertrek van het duo de ruimte heeft om nieuwe verdedigers aan te trekken. “Ze gaan proberen een op een te vervangen.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ajax loop achter de feiten aan weer Feyenoord psv fc Twente Volop bezig ajax weer alleen niet ja twee jeugd spelers. Het team wat er nu is gaat het dit seizoen ook niet brengen zo als het nu blijft

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Transfer window is net open, ze kunnen ook wachten tot na het ek. En je moet ook zelf verkopen voor dat je een goede speler kan halen. En de situatie bij Ajax kan ook een obstakel zijn voor een speler misschien

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Goke Dat snap ik Maar met dit materiaal Het nieuwe seizoen ingaan Wordt weer een catastrofe

Kadinsky
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat is dit voor een achterlijke opmerking. Niets wijst erop dat ze met de huidige selectie het nieuwe seizoen ingaan. De transfer window opent ook pas over 2 weken.

evanzet
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Of Driessen het nu wel of niet begrijpt, doet er niet toe, want er is niemand in "voetballand", die deze clown nog serieus neemt.

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Ze hebben een rechtsbuiten nodig met diepgang. Ik vind nog steeds dat ze Forbs daar een kans moeten geven. Heeft er een paar wedstrijden gespeeld en niet slecht en daarna heeft hij alleen nog zijn kansen gekregen op linksbuiten, absoluut niet zijn plek.

Hw
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Azijnzeiker Driesen weer

Derk62
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Er is wel meer wat Driesen niet begrijpt

Ajax 1960
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het dagelijks afzeikmoment over ajax van Valentijn fc update.

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Driesen heeft altijd gelijk stel domoren

Rip visser
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Driessen heeft nog nooit gelijk gehad. Je hebt toch een rechtsbuiten nodig. We zitten bijna aan het beging van de transfer periode. Komt echt wel goed achterin. En nu het klaaglied van Herr Derksen nog. De beste stuurlui staan aan wal.

CG
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Altijd gelijk wil ik zeker niet zeggen, gelukkig maar. Toevallig dat ik vooraf al gezegd had dat Ajax drie spelers voor de verdediging moet halen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen