Kuijt maakt einde aan speculaties over toekomst: 'Tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven'

29 mei 2024, 11:22
Foto: © Imago

Dirk Kuijt heeft zijn aflopende contract bij het Belgische Beerschot met twee jaar verlengd en ligt nu vast tot medio 2025. De voormalig Oranje-international werd afgelopen winter aangesteld bij de club uit Antwerpen, en leidde zijn elftal als kampioen van het tweede niveau naar de Jupiler Pro League.

Met een gelikt filmpje op social media kondigt Beerschot de contractverlenging van Kuijt aan. "We schreven al heel wat mooie dingen samen, maar nu is het tijd om de pagina om te draaien. Om met grote letter een nieuwe titel te schrijven van een nieuw hoofdstuk", komt de oud-speler van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en Liverpool daarin aan het woord.

Artikel gaat verder onder video

Na het veiligstellen van de promotie naar het hoogte niveau was lange tijd onduidelijk of Kuijt ook volgend seizoen op de bank zou zitten. Belgische media speculeerden dat de Nederlandse trainer in het kielzog van de Hongaarse technisch directeur van Beerschot, Gyorgy Ccepregi, zou kunnen gaan vertrekken. Vorige week werd duidelijk dat de Hongaar de club inderdaad gaat verlaten, maar Kuijt blijft dus wél langer aan Beerschot verbonden.

Op de clubsite legt Kuijt uit dat hij in de gesprekken met aandeelhouder United World één belangrijke voorwaarde heeft gesteld rond zijn contractverlenging. "Voor mij was het heel erg belangrijk om de staf bij elkaar te houden", wordt de coach geciteerd. "De contracten van Dirk Heesen, Frank Magerman en videoanalist Patrice Pfeiffer liepen af. Hen wilde ik er absoluut opnieuw bij om de continuïteit te garanderen naar de spelersgroep toe. Ook head of performance Gianni Chiffi zijn contract werd opengebroken en verlengd."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder walgt: ‘Verschrikkelijk, een hele vervelende jongen geworden!’

Jack van Gelder is niet te spreken over het gedrag van een voormalig Ajax-ster.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik begrijp maar niet waarom Feyenoord voorbij gaat aan jongens die daar gespeeld hebben. Geen Kuyt, geen Fraser., geen van Wonderen, geen van Gastel Liever een onbekende Met John de Wolf als hulpje moeten de fans het doen

0laf
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Denk dat "de onbekende" zijn eigen staf meeneemt. Misschien mag De Wolf voor de bühne nog op de bank zitten. Kuyt heeft het bij ADO niet zo goed gedaan, Fräser dit seizoen ook niet en het keelgrijpincident kleeft nog aan hem. Van Wonderen deed het bij Go Ahead erg goed. Bij Heerenveen niet, Van Gastel kan in de toekomst.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen