Deze aankoop van Ajax was volgens de scouting 'volledig ongeschikt'

19 mei 2024, 12:11
Foto: © Imago

Het onderzoeksplatform Follow the Money heeft de hand weten te leggen op de scoutingsrapporten over de aankopen die Ajax in de afgelopen zomer deed. Uit de rapporten blijkt dat geen enkele aankoop een positieve beoordeling kreeg. Sivert Mannsverk werd zelfs ongeschikt en oninteressant bevonden.

Van Benjamin Tahirovic en Diant Ramaj was helemaal geen rapport; de overige aankopen werden wel gescout. Bij elke beoordeling kennen de scouts een letter toe: A voor een speler met het gewenste niveau, B bij twijfel, C is niet goed genoeg, een D is volledig ongeschikt. Alle gescoute spelers kregen minstens één keer een C.

Artikel gaat verder onder video

Geen enkele keer van de spelers die door Sven Mislintat werden binnengehaald kreeg een A van een of meerdere scouts. Mannsverk komt er het slechtst van af met één D en tweemaal een beoordeling dat hij simpelweg 'niet interessant' genoeg werd bevonden. Spelers als Jakov Medic (drie C's, één D) en Borna Sosa (één B, vijf C's) kwamen ook niet goed uit de analyse.

De beste beoordelingen waren er voor Carlos Forbs (zes B's, één C), Josip Sutalo (vijf B's, één C) en Chuba Akpom (vijf B's, één C). Maar ook voor hen geldt dus dat de scouting allerminst overtuigd was. Mislintat zou de scouting echter hebben genegeerd en haalde met Tahirovic en Ramaj dus ook twee spelers van wie helemaal geen rapport beschikbaar was.

© ESPN

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt in 2024/25

Rafael van der Vaart durft alvast te voorspellen welke ploeg in het seizoen 2024/25 met de landstitel aan de haal gaat.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Gewoon nattevinger werk zowel Mislintat als beuker als de lang totaal ongeschikt met overmars was dit niet gebeurt wim jonk terug halen als Winston bogarde plus vier keer een waardeloze trainers er voor zetten

Goku
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hieruit blijkt dat de scouts van Ajax toch wel een goede inzicht hebben voor een speler te beoordelen. Ze zaten hier niet ver naast...

Allback
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Puur wanbeleid gevoerd dus. Dit is het resultaat als je de scouting compleet niet serieus neemt, een heel elftal wat ongeschikt is.

Emilio
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Rare procedure. Een TD kan dus iemand binnenhalen zonder scoutingsrapporten? Niemand die een financieel akkoord geeft en vraagt waar de onderbouwing is? Lijkt mij niet meer dan logisch dat je een dossier hebt van een beoogd speler met scoutingsrapporten en statistieken etc.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

21,5 miljoen voor een twijfelgeval dan heb je wel geld op je rekening . Dat zijn engelse clubs bedragen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen