Dumfries hoort straf voor ongepast spandoek tijdens huldiging Inter

17 mei 2024, 11:17
Foto: © Imago

Denzel Dumfries heeft een boete gekregen voor het spandoek dat hij omhooghield tijdens de huldiging van Internazionale. Op het doek stond hij zelf, terwijl hij een als hond afgebeelde Theo Hernández aan een ketting vast had. De Nederlander had het tijdens het kampioensduel meermaals aan de stok met de verdediger van AC Milan.

Daags na de huldiging bood Dumfries op social media zijn excuses aan voor zijn actie. “Tijdens de parade heb ik een doek omhooggehouden waarop een ongepaste afbeelding te zien was”, schrijft hij op Instagram. “Ik ben een speler die van rivaliteit in het voetbal houdt, het is een cruciaal onderdeel van het spel. Ik besef dat het omhooghouden van het spandoek een inschattingsfout van mij was. Het was helemaal niet slim.”

Artikel gaat verder onder video

Direct na het voorval startte de Italiaanse voetbalbond een onderzoek naar de actie van Dumfries en was de verwachting dat hij een boete zou krijgen. Italiaanse media melden dat die boete er inderdaad van is gekomen. Zowel de verdediger als Inter moeten namelijk een bedrag van vierduizend euro betalen voor het incident.

Het volgende hoofdstuk in de strijd tussen Dumfries en Hernández staat deze zomer op het programma. Op 21 juni staan Nederland en Frankrijk namelijk tegenover elkaar in de groepsfase van het Europees Kampioenschap.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frank de Boer geeft advies aan Ronald Koeman: 'Hij is fantastisch en moet mee naar het EK'

Frank de Boer weet wie Ronald Koeman zeker moet meenemen naar het EK in Duitsland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen