'Twee Premier League-clubs strijden om handtekening Jobe Bellingham (18)'

30 mei 2024, 20:43
Foto: © Imago

Jobe Bellingham, het jongere broertje van Real Madrid-superster Jude Bellingham, is vanaf volgend seizoen mogelijk in de Premier League te bewonderen. Transfergoeroe Fabrizio Romano onthult dat Crystal Palace van de komst van de middenvelder van Sunderland 'een van de prioriteiten' op de zomerse transfermarkt heeft gemaakt, terwijl ook het Brentford van keeper Mark Flekken interesse zou tonen.

Net als zijn oudere broer, die komende zaterdag op Wembley de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund speelt, is Jobe een aanvallende middenvelder. Hij debuteerde reeds in 2022, op zestienjarige leeftijd, in de Championship, toen nog als speler van Birmingham City. In de zomer van 2023 plukte Sunderland de middenvelder voor een kleine twee miljoen euro weg uit Birmingham. Namens de Black Cats kwam de Engels jeugdinternational afgelopen seizoen tot 47 wedstrijden (zeven goals).

Artikel gaat verder onder video

Daarmee heeft de jongere Bellingham zich dus in de kijker van Crystal Palace gespeeld, zo onthult Romano. "Trainer Oliver Glasner wil hem en Dougie Freedman (manager voetbalzaken, red.) doet er alles aan om de speler te overtuigen." De strijd om Jobe is echter nog een 'open race', schrijft de Italiaan. "Tot de andere clubs die hem willen behoort ook Brentford."

Met Sunderland kwam Bellingham afgelopen seizoen bij lange na niet in de buurt van promotie naar het hoogste niveau. De roemruchte club, die tot 2017 in de Premier League actief was maar daarna binnen twee jaar afgleed naar de League One, het derde Engelse profniveau, eindigde op de zestiende plaats en keert dus voorlopig niet terug tussen de Engelse elite. Bellingham lijkt zich echter wél op te mogen maken voor een overstap naar de rijkste competitie ter wereld, mits er een akkoord komt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ian Maatsen plaatst cryptische Instagram Story: speculaties over vertrek bij Nederlands elftal

Op Instagram deelt Ian Maatsen een Story die voor raadsels zorgt bij een ander land.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen