Chelsea heeft beet: 'Opvolger Pochettino tekent vijfjarig contract met optie voor extra seizoen'

28 mei 2024, 14:27
Foto: © Imago

Chelsea heeft de opvolger van de vorige week ontslagen trainer Mauricio Pochettino binnen, zo meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. The Blues plukken Enzo Maresca weg bij Leicester City, dat enkele weken geleden onder leiding van de Italiaan als kampioen van de Championship promoveerde naar de Premier League.

Maresca werd afgelopen zomer aangesteld door The Foxes om de club direct na de degradatie terug te leiden naar het hoogste niveau. De oud-trainer van Parma, die in het verleden ook als assistent-trainer werkte voor clubs als Sevilla, West Ham United en Manchester City, slaagde daar glansrijk in door de club naar de titel op het tweede niveau te leiden.

Artikel gaat verder onder video

De verrassende landskampioen van 2016 moet echter op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, want Maresca staat dus op het punt om te verkassen naar Chelsea. Romano schrijft op X dat de Italiaan een contract tot medio 2029 zal gaan ondertekenen, waarin bovendien ook nog een optie voor een zesde seizoen zal worden opgenomen. Leicester ontvangt een niet bekendgemaakte transfersom voor de oefenmeester, die nog vast lag tot medio 2026.

Lees ook: Vroegere werkgever verbijstert Gullit: 'Gekke club, eigenlijk gebeurt daar hetzelfde als bij Ajax'

Chelsea ontpopte zich de afgelopen jaren tot een waar trainerskerkhof. Onder leiding van Thomas Tuchel legde de club - enigszins verrassend - in 2021 beslag op de tweede Champions League in de clubhistorie, maar de Duitser werd amper drie maanden later, na een matige seizoensstart, op straat gezet. Graham Potter werd vervolgens voor een astronomisch bedrag weggekocht bij Brighton & Hove Albion, maar ook hij moest voor het einde van het seizoen alweer het veld ruimen. Interim-trainer en clubicoon Frank Lampard kon daarna niet meer voorkomen dat de club slechts als twaalfde eindigde in de Premier League, waardoor naast Europees voetbal werd gegrepen. Dat lukte Pochettino, onder wie Chelsea afgelopen seizoen als zesde eindigde, wél. Toch viel ook voor hem het doek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Weer een Latijnse coach, zou het kunnen zijn dat zij een betere kijk op en aanpak van het spel hebben ? Ancelotti, Sarri, Unay, Pochettino, Arteta, Martinez, De Rossi, Mourinho, Lopetegui, Alonso, Trapatoni zijn toch succesvol (geweest).

LCA
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Verruilt de meeste topspelers hebben een Latijnse achtergrond, dus klikt het ook beter met die coaches, vermoed ik... Rijkaard en Cruijff spraken vloeiend Spaans en Engels, VGaal beduidend minder en Koeman..., ach ja wie weet

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen