Beuker benoemt misverstand rondom aanstellen Farioli: 'Dat hebben we niet zo gezegd'

29 mei 2024, 11:51
Foto: © Ajax TV

Marijn Beuker gelooft dat de woorden over het ideale profiel van een Ajax-trainer een beetje zijn uitvergroot en een eigen leven zijn gaan leiden in de media. Hij wil daarbij wat rechtzetten over de wensen van de Ajax-directie tijdens de Pantelic Podcast.

De directeur voetbal is heel tevreden met de aanstelling van Francesco Farioli. "Hij stond zeer hoog op de lijst en we volgden hem al een tijd. Ik ken hem ook al een aantal jaar. Uiteraard volg je meerdere geschikte kandidaten. Dan is het heel goed om relatief snel een persoon die jij zeer hoog op de lijst hebt, wellicht de hoogste op de lijst, om die aan te kunnen trekken. Nu kunnen we weer vooruit."

Artikel gaat verder onder video

Beuker vertelt vervolgens naar wie de Ajax-directie op zoek was, als opvolger van John van 't Schip. "Zoals Alex (Kroes, red.) al uitlegde, wilde we iemand die al ervaring had als hoofdtrainer, dus niet een beginnend trainer. Dat hebben we duidelijk uitgelegd, maar is ietwat hervormd naar 'een heel ervaren hoofdtrainer'. Dat hebben we niet zo gezegd. Het moest vooral iemand zijn die op inhoud op een hele specifieke manier wil voetballen. Iemand die elke dag bezig is met elk detail, om dat trainbaar te maken. Sommige noemen dat een procescoach, maar in ieder geval een trainer die met zijn staf er alles doet om de Ajax-speelwijze te vertalen naar het veld."

De Ajax-directie heeft veel onderzoek gedaan naar de Italiaanse hoofdcoach. "In trainingen en wedstrijden zie je dat dat bij hem enorm terugkomt. We hebben er veel energie in gestoken, zo hebben we ook veel mensen gesproken die de laatste tijd in de media zijn gekomen. Ze zeggen altijd: leave no stone unturned, zo stonden en staan wij er ook in, om vooruitgang te boeken. Je moet altijd bezig zijn met de volgende buitencategorie trainers." Ook omschrijft Beuker het karakter van Farioli. "Hij is heel nieuwsgierig, werkt goed samen. Hij is niet te beroerd om over nieuwe ideeën na te denken en natuurlijk een charismatische, principiële vakman. Allemaal eigenschappen die we zochten."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

"wilde we iemand die al ervaring had als hoofdtrainer, dus niet een beginnend trainer" 3 jaar als hoofdtrainer is geen trainer met ervaring, dhr. Beuker

LCA
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

begrijpend lezen is idd heel moeilijk.. ik ben bang dat des te duidelijker het uitgelegd wordt des te meer het anders (ik zeg bewust niet "verkeerd") geïnterpreteerd zal worden..😋🤣🤔😇

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Waar zeg ik "3 jaar ERVARING als hoofdtrainer" Dat het gewoon een beginneling is Storm, geen trainer met een bak aan ervaring. Een beetje ervaren trainer heeft toch al een jaartje of 8 als hoofdtrainer gefunctioneerd, is mijn mening!! En die mag ik toch geven????

LCA
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

zo jammer dat Beuker zich geroepen voelde om te reageren in de Media... Zo geef je juist rugbaarheid aan de onzin die ze verkondigen. Je kan beter gewoon een statement publiceren, klaar.

Blackie
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

het is niet anders als in andere voetballanden de jounalisten willen er graag een eigen interpretatie aan toevoegen het geen ze vernemen het is nu eenmaal zo.

CG
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Al met al dat ik gericht blijft op Farioli als de nieuwe trainer wat als zéér positief overkomt !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen