Arteta-scenario op de loer? Chelsea waarschijnlijk in zee met voormalig assistent Guardiola

27 mei 2024, 16:38   Bijgewerkt: 27 mei 2024, 16:43
Foto: © Imago

Chelsea lijkt te weten wie het als nieuwe trainer voor het volgende seizoen wil aantrekken. Volgens onder andere The Athletic en Sky Sports zal Enzo Maresca de positie overnemen, die onlangs door Mauricio Pochettino werd verlaten.

Maresca is een 44-jarige Italiaanse trainer die als voetballer een aardige carrière had bij clubs als Sevilla, Fiorentina en Bologna. Ook speelde hij 58 duels voor Juventus. Na zijn carrière werkte hij aan zijn trainersambities, door assistent-trainer te zijn bij bijvoorbeeld Vincenzo Montella (Sevilla) en Manuel Pellegrini (West Ham). Vorig seizoen was hij zelfs assistent van Pep Guardiola bij Manchester City, dat de treble pakte. Een eerdere assistent van Guardiola, Mikel Arteta, maakte een paar jaar geleden de overstap naar Arsenal, het team dat de laatste seizoenen de grootste concurrent was van Manchester City in Engeland.

Artikel gaat verder onder video

Na eerder het jeugdelftal van Manchester City en het eerste elftal van Parma onder zijn hoede gehad te hebben, koos Maresca afgelopen zomer voor het trainerschap bij Leicester City. Met die ploeg werd hij kampioen in het Championship en zou hij volgend seizoen in de Premier League spelen. Chelsea zou daar een stokje voor willen steken, volgens Engelse media. Bij Leicester heeft de Italiaanse coach nog een contract tot medio 2026. Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn Chelsea en Maresca het al eens over het contract, waarbij de club uit Londen zo'n tien miljoen euro aan Leicester moet betalen.

Afgelopen dinsdag werd de Engelse voetbalwereld verrast doordat Pochettino en Chelsea hadden besloten uit elkaar te gaan. Na een zeer matige eerste seizoenshelft leek de Argentijnse coach het in Londen steeds meer op de rit te krijgen. Met een eindsprint werd de zesde plek behaald, wat de basis had kunnen zijn voor het volgende seizoen. Dat mocht niet zo zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Begin van het einde van de VAR: Premier League-clubs stemmen over afschaffen videoscheidsrechter’

De Engelse clubs zullen volgende maand stemmen over het afschaffen van de VAR in de Premier League.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Al die Latijnse trainers t/m oude Sarri zijn in trek zeg, zouden zij toch de beste trainers van dit moment zijn ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen