'Ajax denkt opnieuw aan Sepp van den Berg, Liverpool hangt fors prijskaartje om nek Nederlandse verdediger'

28 mei 2024, 13:46
Foto: © Imago

Ajax is nog altijd geïnteresseerd in Sepp van den Berg, zo weet het doorgaans goed ingevoerde The Athletic te melden. De oud-speler van PEC Zwolle zou komende zomer echter eerst de kans krijgen om Arne Slot, de nieuwe hoofdtrainer van zijn werkgever Liverpool, van zijn kwaliteiten te overtuigen. Mocht het alsnog tot een vertrek komen, dan moet de 22-jarige verdediger een forse transfersom in het laatje brengen.

Liverpool verraste in de zomer van 2019 vriend en vijand door de destijds pas 17-jarige verdediger in te lijven. PEC ontving een transfersom van bijna twee miljoen euro voor de in Zwolle geboren en getogen speler. Reeds in september 2019 mocht Van den Berg zijn Liverpool-debuut maken, als invaller in het League Cup-duel met MK Dons (0-2 winst). In zijn eerste seizoen zou hij uiteindelijk tot drie wedstrijden in dat toernooi komen, een jaar later speelde hij als basisspeler in het FA Cup-duel met Shrewsbury Town (1-0 winst) zijn vierde en - voorlopig - laatste duel voor The Reds.

Artikel gaat verder onder video

Om vlieguren te maken werd Van den Berg de afgelopen seizoenen verhuurd aan achtereenvolgens Preston North End, Schalke 04 en afgelopen jaargang aan FSV Mainz 05. Namens die laatste club kwam de Zwollenaar tot 33 Bundesliga-wedstrijden, waarin hij met drie doelpunten een aandeel had in het behalen van de dertiende plaats op de eindrangschikking - goed voor rechtstreekse handhaving op het hoogste niveau. In Duitsland ging de afgelopen tijd het gerucht dat Mainz een koopoptie ter waarde van zo'n vijf miljoen euro op Van den Berg zou hebben bedongen, maar dat wordt door Liverpool tegengesproken tegenover The Athletic.

Datzelfde medium weet dat Van den Berg over belangstelling niet te klagen heeft: "Brentford en kersvers promovendus Southampton behoren tot de geïnteresseerde clubs in de Premier League, terwijl VfL Wolfsburg als serieuze kanshebber in de Bundesliga wordt gezien en Ajax de langlopende interesse behoudt", leest het. Voor Liverpool over een afscheid na wil denken, krijgt Van den Berg echter de kans om Slot tijdens de voorbereiding te overtuigen, aangezien er met Joël Matip en Joe Gomez twee concurrenten wegvallen. Mocht het tóch tot een afscheid komen, dan zouden The Reds een bedrag van 20 miljoen pond (23,5 miljoen euro) verlangen om het tot medio 2026 doorlopende contract van de Nederlander af te kopen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jordan Henderson plaatst opvallend bericht op Instagram: Ajax-fans vrezen het ergste

Jordan Henderson plaatste na afloop van de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Almere City een opvallend bericht op Instagram.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Die hebben ook opgelet afgelopen jaar. Met geld gestrooid als sinterklaas, dus nu hoeven ze niet te zeggen dat hij te duur is, want dan zeggen ze : hij is beter dan wat jullie hebben en daar betaalden jullie meer voor.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voor dat bedrag gaat hij nergens. Vijf miljoen maximaal. Of inderdaad €20 mln en nog 1 of 2 spelers erbij. een soort 1 + 1 gratis

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waar baseer jij 5 mil? Vindt 23,5 ook teveel maar 5 mil te weinig voor 2 jaar contract

kib*
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ajax gaat toch niet hangen aan een Sepp van den Berg mensen, kom op hé. Er lopen zat betere spelers dan Sepp rond, kwestie van goed scouten en bij welbevinden snel tot actie over gaan.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klopt, maar waarschijnlijk ook duurde... Portemonnee is op dit moment vrij leeg bij Ajax, tis te hopen dat ze wat redelijk kunnen verkopen van de huidige selectie

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik loop nu niet echt warm van Sepp van den Berg voor ajax

anoniemmaarmarokkaans
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik snap totaal niet dat ze interrese in iemand hebben die bijna 24 miljoen kost. het geld was op. en als je iemand verkoopt dan zou ik alsnog niet zoveel betalen voor een positie ik zou eerder 15-20 miljoen uitgeven voor een solide rb want deze rensch bakt er weinig van ( laatste tijd speelt hij wat beter) en aan gaaei heb je ook weing

LCA
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gaaei wordt op den duur echt een ongelooflijk goede hoor. Hij moet zich enkel ontwikkelen. Rench blijft zich ontwikkelen, is belangrijk, komt wel goed met hem nu hij weer met beide benen op de grond staat.

anoniemmaarmarokkaans
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

geef de jeugd eens een kans en haal oud spelers terug zoals: eriksen, Cerny, van de beek en ik kan er nog wel een paar noemen

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Tadic.

dilima1966
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De jeugd een kans. Moet er wel een goede trainer op zitten al twee jaar prut trainers er gestaan zonder doorstroom jeugd

LCA
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hlynsson, Martha , Vos, Hato, Gooijer, Banel hebben het afgelopen seizoen allemaal minuten gemaakt. Godts vind ik niet een jeugd product. kortom genoeg doorstroom!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen