Van Hooijdonk doet onthulling over ruzie met Van Persie: ‘Daar word je nu voor ontslagen’

5 april 2024, 12:49
Foto: © Imago

Pierre van Hooijdonk heeft in de Cor Potcast teruggeblikt op een voorval uit 2002 met Robin van Persie. Feyenoord kreeg destijds een vrije trap in het duel met RKC Waalwijk en Van Hooijdonk had de bal klaargelegd om deze te nemen. Uiteindelijk was het niet Van Hooijdonk, maar Van Persie die de vrije trap nam, tot verbazing van Pi-Air.

Van Persie begon de wedstrijd tegen RKC op de bank. “De zomertijd was inmiddels van kracht en hij had zich verslapen”, legt Van Hooijdonk uit. “Toen we de vrije trap kregen, stond hij inmiddels in het veld. Toen dacht hij: ‘dit is een mooi moment om even wat recht te zetten.’ Ik heb daar geen last van gehad, maar iedereen in de kleedkamer wist wel hoe laat het was.” Wanneer Van Hooijdonk wordt gevraagd wat hij hiermee bedoelt, legt hij uit wat hij na het moment bij Van Persie heeft gedaan.

Artikel gaat verder onder video

“Het waren twee handjes. Toen kon dat nog, nu word je ontslagen denk ik”, geeft de oud-spits aan. “Ik duwde hem tegen de muur aan en klaar. Maar dat was voor de rest helemaal geen discussiepunt meer.” Van Hooijdonk laat weten dat hij het vooral vervelend vond dat mensen de actie van Van Persie steunden. “Ik ben altijd een jongen geweest die zich altijd conformeerde aan de afspraken die er lagen. Dat vind ik namelijk een stukje betrouwbaarheid, ook als het bijvoorbeeld tactisch is. Als je achter je man aan moet, dan verwacht je als trainer dat dat gebeurt. Dat vond ik ongepast en dat vind ik nog steeds.”

Uiteindelijk geeft Van Hooijdonk aan niet meer met het moment te zitten. “Schei uit! Ik had het veel erger gevonden als daar iemand had gestaan die een mindere trap had gehad", besluit de analist van de NOS.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord grijpt mis: ‘Hij is onbetaalbaar geworden, volgend jaar speelt hij bij een topclub’

Süleyman Öztürk voorspelt: 'Vanaf volgend seizoen gaan we hem bij een topclub zien. Hij gaat een transfer maken, dat kan niet anders.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen