Driessen houdt rekening met ‘volgend’ probleem voor Ajax: ‘Ook dat is niet eens zeker’

7 april 2024, 19:07   Bijgewerkt: 7 april 2024, 19:43
Foto: © Imago

Valentijn Driessen houdt er serieus rekening mee dat Ajax in de laatste weken van de reguliere competitie naast de vijfde plaats grijpt en zich zodoende via de play-offs moet zien te verzekeren van deelname aan Europees voetbal in het komende seizoen. De Amsterdammers gingen zondagmiddag met 6-0 onderuit bij Feyenoord en raakten de vijfde plek daardoor kwijt aan NEC, dat eerder op de dag met 0-3 te sterk was voor Vitesse.

De formatie van coach John van ’t Schip had afgelopen donderdag goede zaken kunnen doen in de strijd om de vijfde plaats, die bij bekerwinst van Feyenoord recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. NEC had twee dagen eerder dure punten laten liggen bij Fortuna Sittard, waardoor Ajax de voorsprong op de Nijmegenaren kon vergroten tot vier punten. Dat lukte echter niet. Ajax kwam op eigen veld tegen Go Ahead Eagles niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De vijfde plaats bleef nog een paar dagen in Amsterdams bezit, maar daar kwam zondag verandering in.

Artikel gaat verder onder video

NEC boekte zonder goed te spelen een 0-3 overwinning in de Gelderse Derby en zag Ajax even later met vernederende cijfers onderuit gaan tegen Feyenoord. Daardoor is de vijfde plaats voorlopig in handen van NEC, dat nu één punt meer heeft dan Ajax. De Nijmegenaren spelen zelf nog de bekerfinale tegen Feyenoord, maar willen in de Eredivisie natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Het kan nóg erger, dat is als Ajax straks in de play-offs terechtkomt, zegt Driessen na de Klassieker in Rotterdam op de site van De Telegraaf. NEC is er nu overheen gekomen met de overwinning bij Vitesse, dus het kan wel. Dan volgt het volgende probleem. Ajax moet dan eventueel een thuiswedstrijd spelen, als ze dan zesde woorden.

Want dat is ook nog maar de vraag. Ajax speelt volgende week de volgende ‘topper’, thuis tegen FC Twente. De Amsterdammers zullen van hele goede huize moeten komen om minstens zesde te worden. Ook dat is niet eens zeker, als je weet dat FC Twente volgende week op bezoek komt. Maar de Toppers staan in de Amsterdam ArenA en ik kan me heel goed voorstellen dat Ajax-fans liever voor een concert van de Toppers kiezen dan voor een wedstrijd van Ajax. Dit Ajax doet heel erg veel pijn aan je ogen, aldus Driessen.

Of Van ’t Schip erin slaagt om zijn ploeg nog aan de praat te krijgen? Brobbey komt straks wel terug en met een beetje mazzel ook Steven Berghuis, probeert Driessen nog wat te vinden waar Ajax zich eventueel aan kan vasthouden. En niet te vergeten: Jordan Henderson. Die zal ooit ook nog een keertje terugkomen voor het vele geld dat hij hier verdient. Misschien dat het dan iets beter gaat. De tegenstanders zijn niet van het niveau Feyenoord of PSV, dan kom je tegen mindere tegenstanders te spelen en moet je er uiteindelijk wel weer bovenop kunnen komen. Maar dit seizoen is het hopen dat je Europees voetbalt haalt en vanaf onderaan opnieuw beginnen. Het gaat nog wel een paar jaar duren voordat dit Ajax kan spelen zoals Feyenoord vandaag heeft gedaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nou dat probleem had ik al maanden geleden gezegd dat ajax nergens aan mee zou doen ik denk dat het bestuur rvc van ajax dacht 5 plek is goed voor dit seizoen hebben ze verkeerd ingeschat dus geen extra inkomsten volgende seizoen als het zo blijft hopelijk neemt het bestuur rvc de beslissing om op te stappen

Vlear
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax de playoffs voor Europees voetbal moet spelen dan hebben ze een probleem: Ze kunnen niet in de Arena spelen i.v.m. de Toppers. Wat gaan ze dan spelen?

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk dat ze dan kijken of ze in het Olympisch Stadion kunnen spelen. Ajax heeft er wel vaker gespeeld, laatste keer in 2019 nog.

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jullie hebben een droom vertrouwen ik zeg dat ze geen Europese voetbal spelen volgende seizoen ook geen voor ronde

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De kans om Europees voetbal te spelen hangt aan een zijden draadje. Aanstaande zondag spelen we tegen FC Twente, wat een zéér moeilijke pot wordt om de 3 punten te halen !!!

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goed gezien CG die hebben ze ook niet gewonnen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen