Scheidsrechter wordt met klem geadviseerd per direct einde te maken aan loopbaan als arbiter

21 april 2024, 12:12   Bijgewerkt: 21 april 2024, 12:21
Foto: © Imago

Voormalig zaakwaarnemer René Wagelaar adviseert scheidsrechter dat Bas Nijhuis per direct te stoppen met fluiten en zich te richten op zijn carrière in de mediawereld, zo geeft de analist aan in het programma Voetbaltijd, waarin ook Sjaak Polak te gast is. Wagelaar vindt dat de arbiter uit Enschede er zo nu en dan een potje van maakt als scheidsrechter.

In het programma Voetbaltijd wordt de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord in de Eredivisie besproken. Gedurende deze wedstrijd kwam er veel kritiek op Nijhuis, die in de ogen van veel mensen slecht floot en te veel liet doorgaan in Sittard. Wagelaar vond dat ook en heeft al langere tijd moeite met de 47-jarige leidsman:  "Nijhuis denkt dat hij de grote ster is en alles kan maken, maar dat kan niet. Wat hij bij Fortuna Sittard tegen Feyenoord deed, dat kan natuurlijk echt niet. Hij bepaalt zijn eigen regels en lapt alles aan zijn laars", vindt Wagelaar.

Artikel gaat verder onder video

De analist, die in het verleden onder meer de zaakwaarnemer was van een aantal spelers van FC Twente, adviseert zijn streekgenoot per direct te stoppen met fluiten in Nederland: Mijn advies zou zijn: stop ermee en zorg ervoor dat je zelf een tv-zender krijgt. Hij is niet meer scheidsrechter-waardig. Hij doet zijn eigen ding, is druk met alles om het fluiten heen", doelt Wagelaar op de televisieoptredens en lezingen die Nijhuis doordeweeks uitvoert. Ook op het veld maakt Nijhuis geen indruk op hem: "Ik vind hem ook zulke rare beslissingen nemen. Ik vind het zo vaak discutabel. Ik vind hem niet zo goed", besluit een kritische Wagelaar.

Polak, op dit moment trainer van FC Lisse, is het niet helemaal eens met zijn collega-analist: "Het is gewoon een topscheidsrechter. Hij heeft natuurlijk een boerderij en doet andere dingen, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij er met zijn gedachte niet bij is."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Bas Nijhuis zorgt voor grote hilariteit met onthulling over zijn vader

Bas Nijhuis zorgt voor hilariteit bij Wilfred Genee en Roxane Knetemann in de online-rubriek In de Wandelgangen van Vandaag Inside.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Scheidsrechter zijn en in de showbizz werken gaat niet samen

Arjan Kuylenburg
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als deze scheids fluit zie je in ieder geval niet alle spelers op de grond rollebollen wat ontzettend irritant is.

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als er toch één een wereldklasse scheids is...dan helaas, dan is het niet Basje. Maar hij is wel nederlands beste scheids. Hij fluit niet zoals de simpele zielen bij de knvb het graag zien...hij fluit met rekening houden van het spel. Hij fluit de wedstrijd niet dood en dat waardeer ik enorm.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen