Rafael van der Vaart: 'Jullie luisteren niet, hoe vaak heb ik hier gezeten en dit gezegd?'

7 april 2024, 22:55
Foto: © NOS

Rafael van der Vaart heeft zondagavond na de historische nederlaag van Ajax in De Klassieker opnieuw herhaald hoe slecht hij de selectie van de Amsterdammers vindt. De analist van de NOS denkt dat er voor geen enkele trainer te presteren valt met de huidige selectie van de nummer zes van de Eredivisie.

"Het is echt niveau nul", steekt Van der Vaart van wal in de uitzending van Studio Voetbal. "Je kan er elke trainer op los laten, maar het heeft gewoon geen zin. Dat is heel pijnlijk, maar wel de realiteit", legt Van der Vaart. "Ook nog eens spelers zonder vertrouwen. Eigenlijk was ik niet eens verbaasd dat dit gebeurde", zegt Van der Vaart, die in de uitzending toegaf dat hij liever thuis was gebleven in plaats van dat hij de wanvertoning van zijn geliefde Ajax ging nabespreken met Pierre van Hooijdonk, Ibrahim Afellay en Jeroen Stekelenburg.

Artikel gaat verder onder video

In de uitzending confronteert Van der Vaart bovenstaand genoemde tafelgasten met uitspraken uit het verleden: "Hoe vaak heb ik hier gezeten dat jullie zeiden: trainer dit, trainer dat. Nee, er is voor 117 miljoen uitgegeven", zegt Van der Vaart, die vindt dat de oorzaak volledig bij de zwakte van de huidige Ajax-selectie ligt: "Jullie luisteren niet. Ik zit naar mijn club te kijken en denk: met dit figuur, kan ik dit beter."

NOS-verslaggever Stekelenburg is het niet met de oud-middenvelder van Ajax eens, aangezien in zijn ogen trainers meer moeten kunnen met het huidige Ajax dan nu gepresteerd wordt:  "Ik denk dat er veel meer uit de selectie te halen valt", is de journalist van mening.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Vernederend beeld voor Ajax op ESPN na 72 minuten en 50 seconden spelen

De onmacht van Ajax in de wedstrijd tegen Feyenoord werd na 72 minuten en 50 seconden op pijnlijke wijze gevangen door ESPN. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Als eerste Feyenoord gefeliciteerd met deze gala voorstelling in jullie Kuip Doet zeer maar het is ff niet anders voor deze Ajacied om te zien dat je club letterlijk en figuurlijk niks presteert dit seizoen qua bestuur en elftal Maar ik ben dat gelul van de zogenaamde Ajacieden van het verleden wel ff zat V d vaart Sneijder van Basten enzo enzo allemaal de grootste babbels in een programma maar de (hun) club willen helpen willen ze niet , of doen ze niet dan moet je in mijn ogen ook je bek houden of zelf actie ondernemen en je laten zien bij JOU club

Blackie
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

de focus op ajax (ook op andere clubs natuurlijk ) blijft er altijd negatief of positief, er zullen altijd gasten blijven die het altijd beter weten en kunnen. De normen en waarden die men handteerd zijn van een niveau dat je wel achter je oor moet krabben. ik zeg vaker blijf in de spiegel kijken voordat je andere mensen afbrand

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AAN EEN DOOD PAARD TREKKEN, noemen ze dit. Van der Vaart heeft het bij het juiste eind!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen