NRC: Belangrijke betrokkenen niet benaderd in onderzoek naar Mislintat

9 april 2024, 21:54   Bijgewerkt: 9 april 2024, 22:01
Foto: © Imago

In het onderzoek naar voormalig directeur voetbalzaken van Ajax Sven Mislintat zijn enkele belangrijke betrokkenen overgeslagen, meldt het NRC dinsdagavond. Het medium geeft aan dat er onder andere geen contact is opgenomen met ICM Stellar, het zaakwaarnemerskantoor dat Borna Sosa vertegenwoordigde.

Afgelopen zomer haalde Mislintat twaalf spelers naar Ajax. Volgens NRC zijn drie van deze transfers onderzocht door KPMG. Eerder kwam al naar buiten dat de transfer van Sosa van VfB Stuttgart hieronder viel. Ingewijden hebben het dagblad nu verteld dat de andere transfers die werden onderzocht die van Gastón Ávila van Royal Antwerp (12,5 miljoen euro) en die van Chuba Akpom van Middlesbrough (12,3 miljoen euro) zijn.

Artikel gaat verder onder video

Inmiddels blijkt uit navraag van het medium bij clubbestuurders en zaakwaarnemers dat niet alle belangrijke partijen zijn benaderd voor het onderzoek. Een daarvan is ICM Stellar, het zaakwaarnemerskantoor dat Sosa vertegenwoordigde totdat hij vlak voor zijn transfer de overstap maakte naar Arthur Beck van AKA Global. Beck is een zakenrelatie van Mislintat en deze overstap vormde de aanleiding voor het onderzoek.

Ook de zaakwaarnemer van Ávila, Steinar Dietz, geeft aan niet benaderd te zijn voor het onderzoek. “Ik had me kunnen voorstellen dat ze mij hadden gebeld voor mijn ervaringen met Sven. Die waren goed en verliepen normaal”, vertelt hij het dagblad. Met Middlesbrough werd ook niet gesproken. Een ingewijde bij Ajax vertelde het NRC dat de voormalige club van Akpom wel is benaderd, maar dat de Championship-club zelf niet wilde meewerken aan het onderzoek.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Man met 90 wedstrijden in Ajax 1 naar voren geschoven als opvolger Alex Kroes

Een deel van de supporters van Ajax hoopt dat hun club een oudgediende aanstelt als opvolger van algemeen directeur Alex Kroes.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Niet normaal dat het zo als het nu gezegd wordt half gebakken onderzoek is gedaan

Mike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het lijkt wel of KPMG gewoon van tevoren vraagt wat de conclusies zouden moeten zijn. Hoe vaak er slecht en onzorgvuldig onderzoek wordt gedaan is gewoonweg absurd.

Blackie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zal wel weer iemand of wat dan ook beter van worden

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We hebben niets aan halve werk. Ik denk dat dit wél het geval is en dat veel punten/bewijzen helemaal en onbereikbaar onder de kleed liggen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen