Opluchting voor Ten Hag: goudhaantje zet United op voorsprong tegen Coventry

21 april 2024, 17:11

Manchester United heeft zondagmiddag een 0-1 voorsprong genomen in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City. Zoals wel vaker dit seizoen mocht Erik ten Hag zijn middenvelder Scott McTominay daarvoor bedanken: de Schot stond alverwege de eerste helft op de goede plek om een scherpe voorzet van Diogo Dalot in het lege doel van de tegenstander te tikken.

McTominay was dit seizoen al vaker de gevierde man aan United-zijde. Zo hielp hij Ten Hag aan cruciale punten met competitietreffers tegen Brentford (2-1 winst, twee keer McTominay), Sheffield United (1-2), Chelsea (2-1 winst, twee keer McTominay), Wolverhampton Wanderers (3-4 winst) en Aston Villa (1-2 winst).

Ook in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi was McTominay trefzeker. Tegen Liverpool tekende de Schot voor de 1-0, in een wedstrijd die na 90 minuten in 2-2 eindigde. In de verlenging trok United alsnog aan het langste eind: 4-3.

Ook tegen Coventry is McTominay weer de man die de ban breekt. Halverwege de eerste helft werd de opstomende Dalot op de rechterflank aangespeeld door rechtsbuiten Alejandro Garnacho. De Portugees leverde vervolgens een lage, scherpe voorzet af die aan alles en iedereen voorbijging, behalve McTominay, die volledig vrijstaand van dichtbij het lege doel wist te treffen: 0-1.

Volg hier LIVE de wedstrijd tussen Coventry City en Manchester United

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hilariteit bij Rondo om favoriet restaurant Van der Vaart: ‘Waarom lach je nou?’

Aan het einde van de uitzending van Rondo vraagt presentator Wytse van der Goot de tafelgasten naar het lekkerste restaurant waar zij ooit hebben gegeten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen