Slot neemt twee mogelijke Feyenoord-debutanten mee naar uitduel in Volendam

3 april 2024, 16:54   Bijgewerkt: 3 april 2024, 17:05
Foto: © Imago

Feyenoord reist donderdag in de personen van Jaden Slory (18) en Givairo Read (17) met twee mogelijke debutanten af naar het uitduel bij FC Volendam. Trainer Arne Slot kan ook tegen de hekkensluiter van de Eredivisie nog niet beschikken over Luka Ivanusec, die nog niet hersteld is van de kwetsuur die hem zondag ook al langs de kant hield in het met 4-2 gewonnen thuisduel tegen FC Utrecht.

Tegen de Domstedelingen viel linksback Quilindschy Hartman al na een halfuur spelen uit, naar later zou blijken met een kwetsuur die hem de rest van het seizoen én het EK van aankomende zomer gaat kosten. De verdediger voegt zich bij het rijtje geblesseerden voor wie het duel in Volendam eveneens te vroeg komt. Naast Ivanusec zijn dat Justin Bijlow, Gernot Trauner, Antoni Milambo, Gjivai Zechiёl en Alireza Jahanbakhsh, zo schrijft de Stadionclub op de eigen website.

Artikel gaat verder onder video

"Mede daarom sluiten Givairo Read en Jaden Slory aan bij de wedstrijdselectie", vervolgt het artikel. Mocht het voor de zeventienjarige Read daadwerkelijk tot speelminuten komen, dan debuteert hij op een bijzondere plaats in het eerste elftal van de Rotterdammers. De rechtsback speelde tot afgelopen zomer immers in de jeugdopleiding van FC Volendam. Die club zag Read transfervrij overstappen naar Rotterdam-Zuid, en claimde tot overmaat van ramp te laat de opleidingsvergoeding waarop men wel degelijk recht had. In februari van dit jaar kwam naar buiten dat de dorsclub daarmee een bedrag van 'bijna twee ton' misliep.

Beducht
Slot toont zich ondanks het verschil op de ranglijst - Feyenoord staat stevig op de tweede plaats, Volendam dus stijf onderaan - beducht voor de wedstrijd van donderdag. "In de situatie waarin Volendam zit, is elk punt er een. Ook voor het vertrouwen in het team", stipt de oefenmeester aan. Daarbij is hij het thuisduel van 7 december nog niet vergeten: beide clubs gingen in De Kuip de blessuretijd in met een 1-1 tussenstand. Door late treffers van Santiago Giménez en Igor Paixão ontsnapten de Rotterdammers toen echter alsnog aan een blamerende puntendeling. "Die wedstrijd heeft aangetoond dat wij ons tegen geen enkele tegenstander minder scherpte kunnen permitteren", zegt Slot dan ook.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Feyenoord grijpt mis: ‘Hij is onbetaalbaar geworden, volgend jaar speelt hij bij een topclub’

Süleyman Öztürk voorspelt: 'Vanaf volgend seizoen gaan we hem bij een topclub zien. Hij gaat een transfer maken, dat kan niet anders.'

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen