Ongelooflijk: Manchester United geeft 0-3 voorsprong uit handen in halve finale FA Cup

21 april 2024, 18:35

Manchester United heeft zondagavond op ongelooflijke wijze een 0-3 voorsprong uit handen gegeven in de halve finale van de FA Cup. Op Wembley leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor het elftal van trainer Erik ten Hag, maar de Championship-club completeert diep in blessuretijd van de tweede helft met een benutte strafschop een opmerkelijke comeback.

Reeds in de eerste helft leek Ten Hag zich op te kunnen gaan maken voor de eindstrijd van Engelands oudste en grootste bekertoernooi. Scott McTominay brak halverwege het eerste bedrijf de ban, waarna Harry Maguire op slag van rust uit een hoekschop de 0-2 binnenkopte.

Na rust leek Bruno Fernandes met het maken van de 0-3 de wedstrijd helemaal in het slot te gooien, maar niets bleek minder waar. Elias Simms en Callum O'Hare brachten de spanning wee terug, waarna het in blessuretijd helemaal mis ging voor United. Aaron Wan-Bissaka kreeg in de eigen zestien van dichtbij een bal tegen de arm, na enig beraadslagen ging de bal dan ook op de stip.

Haji Wright stuurde André Onana vervolgens de verkeerde hoek in en voltooide zo de ultieme comeback van Coventry. In het vervolg van de blessuretijd werd namelijk niet meer gescoord, waardoor beide ploegen zich mogen gaan opmaken voor een verlenging - en mogelijk zelfs een strafschoppenserie.

Volg hier LIVE het verslag van de wedstrijd tussen Coventry City en Manchester United

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl