Bayern München volgt Oranje-doelman als mogelijke opvolger voor Neuer

3 april 2024, 15:53   Bijgewerkt: 3 april 2024, 16:09
Foto: © Imago

Bart Verbruggen staat op de radar bij Bayern München. Het Duitse Sport Bild meldt dat de nummer twee van de Bundesliga de Nederlander als serieuze kandidaat ziet om Manuel Neuer op te volgen.

Het medium meldt dat het scoutingsteam van Bayern tijdens het oefenduel tussen Duitsland en Nederland heeft gekeken naar Verbruggen. Daar liet de sluitpost, ondanks twee tegentreffers, een goede indruk achter. Wel is de club uit Zuid-Duitsland van mening dat hij consistenter moet worden in zijn prestaties.

Artikel gaat verder onder video

Ook bij Brighton & Hove Albion doet de 21-jarige doelman het goed. Tot nu toe kwam Verbruggen twintig duels in actie voor de Engelsen, waarin hij vijf keer de nul wist te houden. In totaal incasseerde hij 23 doelpunten in alle competities voor The Seagulls.

Het vervangen van Neuer hoeft pas op termijn te gebeuren. De 38-jarige keeper is namelijk nog altijd erg belangrijk voor Bayern en heeft nog een contract tot de zomer van 2025 in München. Hierdoor heeft het zoeken van vervanging nog geen enorme haast.

Volgens Sport Bild is niet Verbruggen, maar Alexander Nübel de meest logische kandidaat om Neuer op te volgen. Hij wordt op dit moment door Bayern verhuurd aan VfB Stuttgart. Wel moet de doelman ervoor zorgen dat hij geen grote fouten meer maakt, zoals toen hij afgelopen zondag in het gelijkspel tegen Heidenheim de bal tussen zijn eigen benen door gooide.

Andere concurrenten voor Verbruggen voor een transfer naar Der Rekordmeister zijn Diogo Costa van FC Porto en Mike Maignan van AC Milan. De Israëlische Daniel Peretz maakt al deel uit van de selectie van Bayern en behoort dus ook tot de mogelijkheden om Neuer op te volgen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Antonio Rüdiger wekt woede bij Oranje-spelers: zeer onsportief gedrag zichtbaar op TikTok

Antonio Rüdiger is tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands elftal (2-1 winst) nauwlettend in de gaten gehouden door een Duitse toeschouwer.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Verdikkeme ik zag die Verbruggen dit weekend keepen, hij is de beste wat Nederland op dit moment heeft. Goede reflexen. Verbruggen is de nr. 1 voor Oranje.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen