Walging om interview Ricky van Wolfswinkel: 'Wat een dikke middelvinger naar je eigen club!'

31 maart 2024, 17:52
Foto: © ESPN

Ricky van Wolfswinkel heeft zondag na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Heracles Almelo gereageerd op het vertrek van Joshua Brenet. De Tukkers namen deze week per direct afscheid van de verdediger wegens een veroordeling. Van Wolfswinkel geeft toe dat de spelersgroep van FC Twente Brenet liever had gehouden, wat de aanvaller ook op kritiek komt te staan.

"Wij kennen Brenet als teamgenoot en dat is een hele fijne jongen voor ons", begint Van Wolfswinkel in gesprek met ESPN-verslaggever Vincent Schildkamp: "Het is heel zonde hoe het is afgelopen. Wij kennen Brenet op een andere manier dan de pers het soms naar buiten brengt. Ik kan heel duidelijk zijn: wij zien Brenet als een medespeler en wij zijn een familie hier. Tuurlijk maken mensen keuzes in hun leven, waar niet iedereen het mee eens is, maar juist doen moet je een familie zijn."

Artikel gaat verder onder video

De spits van FC Twente vervolgt: "Tuurlijk hadden wij als spelersgroep Brenet graag bij ons gehouden. Alleen we weten ook dat er belangrijkere dingen zijn en hebben we een directie die over het clubbelang gaat, dus is het niet altijd aan ons om daarover te oordelen. Iedereen begrijpt bepaalde keuzes die er gemaakt zijn, maar wij kijken naar Brenet als een broeder en een vriend, dan is heel lastig om bepaalde dingen te accepteren. Mensen maken fouten in het leven, dat betekent niet dat je daar altijd op afgerekend moet worden."

Het interview van Van Wolfswinkel bij ESPN komt de spits van FC Twente op kritiek te staan, zo blijkt uit een rondgang op sociale media: "Wat een dikke middelvinger naar de club. Hij (Brenet, red.) is meerdere keren de fout ingegaan", schrijft een supporter op X. "Ricky moet ook denken hoe het voor het bestuur van FC Twente is en voor de naam van de club", voegt de Twitteraar toe. "Zo cringe", zegt een ander over het interview van de spits van de Tukkers.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ongelofelijk domme reactie van Memphis niveau. Voetballers die het opnemen voor veroordeelde verdachten maken niet alleen een middelvinger naar de club maar naar de hele maatschappij

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik vind van Memphis niveau wel overdreven Brenet hang 1 maand boven het hoofd niet 7,5 jaar zoals Promes. Is misschien niet super slim wat hij zegt hier maar hij geeft gewoon zijn mening op basis van hoe de jongen in de groep ligt. De media maakt er weer spektakel van. (Vooral Fcupdate is daar goed in)

Tukker
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Los van de inhoud, het woord walging past totaal niet bij het onderwerp. Wanneer iemand bv. gemarteld wordt of bij seksueel misbruik dan praat je over walging. Wat een trieste kop. FC Update, schaam je!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Vind niet dat hij hier iets verkeerd zegt. Ricky beoordeelt hem hier als speler en hoe hij binnen de groep ligt. Maar om rotzooi te schoppen is ESPN heel goed in analiseren zijn ze heel slecht. zij doen dat alleen maar om goed te scoren bij een bepaald soort FANs

Roffainho
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik vind het ook niet zo raar. Ik zou het raarder vinden als hij zou zeggen "ben blij dat Twente hem eruit heeft getrapt". Een trainer doet er alles aan om een team van de spelers te maken, dus dan is het niet meer dan logische dat ze op den duur een band krijgen. Ook heeft Brenet "maar" 2 x zonder geldig rijbewijs gereden. Hij is geen coke dealer die zijn eigen neef mishandeld heeft.

infielder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

free jb

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen