Van 't Schip: 'Als Brian Brobbey voor zeventig miljoen euro wordt verkocht...'

31 maart 2024, 15:49   Bijgewerkt: 31 maart 2024, 15:57
Foto: © Imago

Chuba Akpom weet niet hoe zijn toekomst eruitziet. De spits is bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax en heeft geen intentie om te vertrekken, zo maakt hij duidelijk na de 1-3 overwinning op PEC Zwolle. Trainer John van 't Schip, die volgend seizoen een andere functie zal krijgen, lijkt Akpom graag voor Ajax te behouden.

Akpom scoorde tweemaal in Zwolle en vijzelde zijn totaal op naar negen treffers in negentien duels. Omdat hij in veel wedstrijden als invaller binnen de lijnen kwam, staat zijn moyenne op een doelpunt per 75 minuten in de Eredivisie. Akpom bewijst dus zijn waarde voor Ajax. Of hij volgend seizoen nog in Amsterdam speelt, is afwachten. “Nee, ik heb daar eigenlijk geen idee van. Daar zullen we aan het eind van het seizoen naar kijken, maar we moeten nu gewoon iedere wedstrijd drie punten zien te pakken.”

Artikel gaat verder onder video

Akpom werd in de winter gelinkt aan diverse buitenlandse clubs; Lille OSC en Nottingham Forest waren het meest concreet. Akpom krijgt de vraag of hij weg wilde, of dat Ajax hem niet wilde laten gaan. “Ik weet eerlijk gezegd niet zoveel van wat er achter gesloten deuren wordt besproken. Ik heb natuurlijk wel contact met zijn zaakwaarnemer, maar ik weet niet wat het standpunt is van de club. Ik heb zelf duidelijk gemaakt dat ik hier wilde blijven, omdat ik hier impact kon hebben. Daar sta ik ook zo in met het oog op volgend seizoen.”

“Ik speel bij Ajax. Ik weet dat we geen goed seizoen doormaken, maar ik heb het wel naar mijn zin hier. Ik denk dat het alleen maar beter kan gaan. We hebben goede spelers en een goede trainer. Ik zie veel potentie in het team”, aldus de spits, die beseft dat er komend seizoen een nieuwe trainer voor de groep staat. “Als voetballer moet je je aanpassen aan een nieuwe situatie.”

Trainer John van ’t Schip maakte zich in januari hard voor het behouden van Akpom. Ziet hij die inspanningen nu beloond worden? “Vandaag zeker. Hij heeft zijn waarde wel degelijk bewezen hier”, zegt Van ’t Schip. “We weten niet wat er in de zomer allemaal gaat gebeuren. Als Brobbey voor zeventig miljoen euro verkocht wordt, ik noem maar wat… Je moet wel een selectie hebben. Hij bewijst zijn waarde en heeft dat vorig seizoen ook gedaan bij Middlesbrough. Het is een positieve jongen en hij heeft een vijfjarig contract. Het is dus niet zo dat Ajax er als eerste aan denkt om hem te verkopen. Ik denk ook dat hij zelf heel graag wil slagen bij Ajax.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Tweet van Ajax schiet in verkeerde keelgat supporters: 'Laf en beschamend!'

Een tweet van Ajax in de rust van de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle is in het verkeerde keelgat van supporters geschoten.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Als Brobbey voor zeventig miljoen euro verkocht wordt, ik noem maar wat. Juist je noemt maar wat ik zou gezegd hebben 100 miljoen is zijn waarde wel. pfff wat een klets zeg.

Relativeren
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het geld heeft het voetbal behoorlijk kapot gemaakt. Ik zou het heel goed kunnen begrijpen dat een voetballer, tijdens zijn actieve carrière, voldoende geld verdient om na afloop ervan iets te kunnen beginnen dat hem/haar tot aan haar/zijn pensioen een goed inkomen garandeert. Maar dit soort bedragen zijn gewoon BELACHELIJK. Ook al heet je Messi. Het komt nog elke week voor dat een elftal verliest van een tegenstander die nog niet eens een tiende aan 'transferbudget' heeft.

Kolie
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Akpom mag van mij gewoon blijven als pinchhitter. Denk dat ie daar uitermate geschikt voor is. Brobbey verkopen voor 80 tot 100 mil en rijkhof1ste spits maken, die komt er wel

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen