Van der Vaart: ‘Een schande dat zij niet bij Ajax spelen. Ik ben Ajax-fan, maar het is ongelooflijk’

11 maart 2024, 22:45
Foto: © Imago

Rafael van der Vaart snapt niet dat Sergiño Dest en Noa Lang, beiden ex-Ajacieden, nu bij PSV spelen. De verdediger en de aanvaller stonden voorafgaand aan het seizoen in de belangstelling van Ajax, maar besloten in Eindhoven te gaan spelen. Bij praatprogramma Rondo uit Van der Vaart zijn ongenoegen over de gang van zaken.

Dest wordt dit zijn seizoen van FC Barcelona gehuurd. In dienst van de Spaanse grootmacht kwam de Amerikaan tot dusverre tot 72 duels. Vorig seizoen speelde de nu 23-jarige back bij AC Milan, maar hij was daar geen vaste waarde. Dest zou Ajax dit seizoen zeker kunnen hebben geholpen. Khalid Boulahrouz is dan ook te spreken over de keuze van PSV om hem binnen te halen. “Dest is echt een voltreffer geweest: Ajax heeft daar zitten slapen.”

Artikel gaat verder onder video

Lang vertrok op zijn beurt na veertien duels in de hoofdmacht van Ajax naar Club Brugge, waar hij een zeer belangrijke speler was. Van der Vaart windt zich erover op dat de Amsterdamse club er niet voldoende aan heeft gedaan om beide spelers terug te halen. “Als je Dest en Lang ziet spelen… dan is het toch een schande dat zij bij PSV spelen. Moet ik er wel bijzeggen dat ik Ajax-fan ben natuurlijk. Maar dat is echt ongelooflijk.” Wytse van der Goot vraagt vervolgens of Van der Vaart vermoedt dat Dest en Lang eigenlijk liever bij Ajax hadden gespeeld. De oud-international weet dat wel zeker. “Tuurlijk. Allebei hadden ze terug gewild. Alleen als jij die spelers niet een beetje een goed gevoel geeft, dan gebeuren dit soort dingen.”

Dest kwam dit seizoen al 31 keer in actie voor PSV. In die wedstrijden scoorde hij tweemaal en gaf hij zes assists. Lang heeft, mede vanwege blessureleed, minder zijn stempel op het seizoen kunnen drukken. Hij kwam tot nu toe in 19 duels aan spelen toe, waarin hij vijf keer scoorde en één beslissende pass gaf.

Op de hoeveelste plek had Ajax met Sergiño Dest en Noa Lang gestaan?

Laden...
689 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

waarom is het een schande?? als jouw cluppie gewoon te lui is om goede spelers in te kopen en er met een stel mongooltjes in de weer gaat vind ik het gewoon een slimme zet van dest en lang! ik zou ook niet bij zo een klote elftal als ajaks willen spelen! vd vaart spoort net zoals die van basten echt niet meer!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Denk dat Ajax ergens ook wel blij is Lang niet te hebben. Goede voetballer, sure. Maar voor hij wegging bij Ajax had hij al een enorm groot probleem met zijn gedrag. Als alles goed loopt en hij zijn zin krijgt, prima. Anders is het een rotte appel. Het is nu toevallig rustig omdat het bij PSV goed loopt. Ik wil hem wel eens zien als het niet zo goed gaat (waarvan je al wat heb kunnen zien tijdens de bekerwedstrijd tegen Feyenoord, hoewel terecht dat hij een woedeuitbarsting kreeg)

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Dest en Lang wisten beiden toen nog niet dat het zo’n puinhoop zou worden bij de recordkampioen. Ik vind trouwens dat iemand die de term mongooltjes gebruikt evenmin spoort.

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je wild hem graag zien als het niet goed gaat, dan had hij dus bij 020 moeten voetballen

maradonna1990
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

de werkelijke "schuldige" in dit hele Ajax drama is natuurlijk vd Sar,,club icoon of niet,,als deze man zijn ego belangrijker vind dan de club ( niemand is groter dan de club) hadden ze gewoon Peter Bos kunnen halen met in zijn kielzog wel goede gerichte aankopen en n personality voor de groep gehad

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen