Ahmetcan Kaplan maakt grote indruk tegen Aston Villa: 'Met af en toe Turks theater'

7 maart 2024, 21:21   Bijgewerkt: 7 maart 2024, 23:02
Foto: © Imago

Kees Kwakman is erg te spreken over het optreden van Ahmetcan Kaplan in de wedstrijd van Ajax tegen Aston Villa op donderdagavond (0-0). In het duel in de Conference League hield de verdediger zich knap staande tegen Ollie Watkins, een Premier League-spits in vorm.

Direct na de wedstrijd kan Kwakman bij ESPN alleen maar complimenteus zijn over de Turk. "Hij heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld, dat weet ik. Vergeleken met Sutalo is hij een fikse verbetering." De redenen daarvoor legt de analist ook nog uit. "Verdedigend staat hij goed zijn mannetje, hij zit er steeds kort op. Af en toe wat Turks theater erbij, hij smeerde een geel kaartje aan. En die redding op het schot van Bailey, dat was zeker zijn mooiste denk ik."

Artikel gaat verder onder video

Toch houdt Kwakman nog wel een slag om de arm. "Hij is er wel ingekomen toen Ajax wat gegroepeerder ging spelen. Sutalo hebben we alleen gezien in een chaotisch Ajax." Kenneth Perez vindt dat we al kunnen zeggen dat Kaplan verder is dan de Kroatische verdediger: "De zekerheid waarmee hij speelt, de oriëntatie die hij heeft... Dat is wel van een ander niveau. En dat is zo belangrijk."

Door het gelijke spel tegen Aston Villa houdt Ajax zicht op de volgende ronde in de Conference League. Aankomende donderdag spelen de Amsterdammers op Villa Park. Tristan Gooijer, Ezri Konsa en Nicolò Zaniolo zullen dan door schorsingen ontbreken.

Wie bereikt de kwartfinale van de Conference League?

Laden...
2699 stemmen

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

‘Turks theater’ altijd nog beter dan dat Spaanse Theater wat Emery bij villa heeft ingebracht pff.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Is wel positief ten opzichte van de rest, al is dat ook makkelijk. Ben benieuwd als die het volhoud of straks ook afglijdt als Ajax weer 443 gaat spelen of zetten we Bergwijn en Berghuis gewoon op de bank?

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hij gaat nóg wel beter worden denk ik. Daarom dat ik denk echt dat hij snel weggekocht wordt door één van de tien beste clubs in Europa. Ik sluit niets uit!!!

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Toppertje in wording, hoop dat hij fit blijft

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen