Fabrizio Romano verklapt cruciaal detail in nieuw contract Hato en verblijdt supporters Ajax

11 maart 2024, 18:36   Bijgewerkt: 11 maart 2024, 19:11
Foto: © Imago

Jorrel Hato gaat spoedig een contractverlenging ondertekenen, zo meldt De Telegraaf maandagmiddag. Door de nieuwe verbintenis zou de centrale verdediger tot aan de zomer van 2028 verbonden blijven aan de Amsterdamse formatie. Volgens journalist Fabrizio Romano vindt de contractondertekening dinsdag al plaats en is er sprake van een salarisverhoging; het contract zou geenn vertrekclausule bevatten.

Hato kan naar verluidt rekenen op belangstelling uit het buitenland, waaronder van Premier League-topclub Arsenal. De jongeling gaf in de afgelopen periode echter al meerdere hints dat hij langer voor Ajax wilde uitkomen. Zo zei Hato in een interview met De Telegraaf onder andere: “Van jongs af aan is het mijn droom om kampioen te worden met Ajax. Dat wilde ik en wil ik nog steeds. Voor volgend seizoen is dat het doel.” Bovendien is de verdediger voor zijn gevoel nog niet klaar in Nederland. “Ik ben pas achttien jaar en dit seizoen is pas mijn eerste echte Eredivisie-seizoen als basisspeler. Ik weet dat ik hier nog genoeg kan leren.”

Artikel gaat verder onder video

De onderhandelingen waren al langere tijd bezig, maar maandagmiddag zou er dan toch een akkoord zijn bereikt. Zaakwaarnemer Humphry Nijman kon zo de hand schudden van hoofdscout Kelvin de Lang en financieel directeur Susan Lenderink. Voorafgaand aan het Conference League-duel met Aston Villa probeert de Amsterdamse club nog een officieel tekenmoment in te lassen, zo stelt journalist Mike Verweij. Romano denkt te weten dat het dinsdag al zover zal zijn. Volgens de Italiaan is er geen afkoopsom, nieuws waar Ajax-fans ongetwijfeld blij mee zijn.

Hato werd onlangs 18, maar speelde al 52 wedstrijden in het eerste van Ajax. In die duels maakte hij één doelpunt en gaf hij drie assists.

Stelling: het is voor Hato goed om langer bij Ajax te blijven.

Laden...
709 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben ook héél erg blij dat hij blijft. Is de enigste positieve nieuws, daar de rest negatieve nieuws is. Als hij over 3 jaar weggekocht wordt is dat niet onder de 50 miljoen lijkt mij. Er zal wel een Arabier zijn die de volle pond gaat betalen !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen