Duitse media schrikken van PSV en Peter Bosz: 'Slechte tactiek, schrikbarend passief en overdonderd!'

14 maart 2024, 07:53   Bijgewerkt: 14 maart 2024, 08:15
Foto: © Imago

De Duitse media concluderen dat Borussia Dortmund, ondanks een wervelende start, met moeite de kwartfinale van de Champions League heeft bereikt. De pers zag de thuisploeg - die helemaal geen fantastisch seizoen draait in de Bundesliga - uit de startblokken schieten en PSV ploeteren in de openingsfase. In de kranten worden er harde noten gekraakt met de Eindhovenaren.

"Vanaf de aftrap hadden de gasten uit Eindhoven hun handen vol aan BVB, dat als de brandweer ging", begint Kicker donderdagochtend. "PSV leek overdonderd. In de tweede helft werd het hoe dan ook billenknijpen. De gelijkmaker bleef de nummer vier van de Bundesliga echter bespaard", zag de krant, die concludeert dat Borussia Dortmund zich met moeite heeft geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

De Frankfurter Allgemeine Zeitung vindt dat PSV de gelijkmaker - en dus een verlenging in het Signal Iduna Park - had verdiend: "De openingsfase van BVB was briljant, terwijl PSV - al zeventien jaar niet meer gezien in de kwartfinales van de Champions League - op een vreemde manier geremd leek. PSV was in de betere tweede helft wel duidelijk de betere ploeg. Ze hadden de gelijkmaker verdiend", is de conclusie van de krant.

De Westdeutsche Allgemeine Zeitung heeft weinig positieve woorden over voor PSV. De krant vond dat de Brabanders op een heel bijzondere manier aan de aftrap verschenen in Dortmund: "BVB zocht de aanval, had de zenuwen onder controle en leed amper balverlies. Wel mét hulp van de Nederlanders, die een slechte tactiek hadden gekozen en schrikbarend passief waren", stelt de Duitse krant over het PSV van Peter Bosz. 

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

PSV mocht blij zijn dat ze niet al met een hopeloze achterstand gingen rusten. Het was gewoon pijnlijk hoe ze tekort kwamen. Desalniettemin hoort De Jong die bal in blessuretijd gewoon in het netje te leggen. Dan had ik het nog wel eens willen zien

Geus
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

En twee keer af moeten leggen ipv eigen succes!

Laurens1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ach PSV heeft altijd moeite gehad boven zichzelf uit te stijgen! Moment suprême geven ze niet thuis. In Rotterdam en Amsterdam stijgt men vaak boven het eigen niveau uit en dat is wat nodig is om te overleven in de CL. Aan de andere kant gaat directie psv ook niet vrijuit, extra verdediger halen was geen overbodige luxe geweest. Zeker omdat Bosz alleen maar kan aanvallen!

Super Football Fan
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lekker helder en duidelijke kop en stuk tekst....... Niet dus. Waardeloos stuk schrijven FC Update... kom op zeg. Ik heb geen idee wat ik net heb gelezen... Is men nu positief of negatief, was psv slechter of beter. Was een verlenging nu ter3cht of onterecht geweest.... pfff

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Beste reageerders, Allereerst vind ik het doodzonde dat PSV op zo'n manier uitgeschakeld werd, was niet nodig, kansen zat gehad. PSV bereikte als 2e van het afgelopen seizoen al veel meer dan de landskampioen die slechts 3e in de groepsfase werd en in de EL al meteen in Europa uitgeschakeld is en nu staat PSV toch fier boven aan, knap. Jammer voor PSV en jammer voor het Nederlandse voetbal deze uitschakeling. Maar je moet toch vooruit zien, nieuw seizoen nieuwe kansen. PSV heeft tot nu toe veel geld gewonnen en in het komende seizoen komen er weer tientallen miljoenen binnen. De ploeg die één of meer doelpunten maakt is gewoon winnaar, soms is het onterecht soms terecht, denk terug aan Bödo Glimt-Ajax (doelpunt van Taylor) Bödo was sterker en denk ook terug aan de halve finale CL Ajax-Tottenham, Ajax was de bovenliggende partij maar werd door Tottenham (Lucas Moura) uitgeschakeld, mede door de arrogantie van Onana. PSV moet niet aangeslagen verslappen, maar de koppositie verstevigen en laat Twente en Feyenoord maar om plaats 2 en 3 met elkaar uitvechten. Als Ajacied verheug ik me nu al op Feyenoord-Ajax op 7 april, voor Ajax valt er qua rangschikking niet veel meer te halen, behalve sportieve wraak en ik geef het Ajax van nu en Feyenoord elk hun voordeel van de twijfel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen