Driessen waarschuwt nieuwe algemeen directeur Ajax voor flinke mispeer Mislintat

15 maart 2024, 14:57
Foto: © Imago

Alex Kroes is vrijdag begonnen als algemeen directeur bij Ajax, maar Valentijn Driessen waarschuwt hem al direct voor misstappen die hij kan begaan. Het gedrag van Kroes moet zo veel mogelijk wegblijven van dat van oud-directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Mislintat kwam met veel bombarie binnen bij Ajax afgelopen zomer en gebruikte zijn eerste transferperiode direct om flink geld uit te geven. Daar is de Amsterdamse formatie, zo blijkt al het hele seizoen, niet beter op geworden. Een belangrijke tip die Driessen Kroes meegeeft is het verlagen van de verwachtingen bij de club. “Gezien het spelersmateriaal en de doorlopende contracten van Ajax-onwaardige spelers wordt het opbouwen van een nieuw kampioenselftal een meerjarenklus. Kroes dient na enkele kapitale missers van zijn voorganger Edwin van der Sar eerst de technische organisatie goed neer te zetten met de juiste trainer, een betrouwbare directeur transferzaken en een hoofd jeugdopleiding, die weet waar het Ajax-dna voor staat."

Artikel gaat verder onder video

Driessen noemt in zijn analyse voor De Telegraaf bovendien het veranderende budget bij de club uit de hoofdstad. Zo zullen er volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk geen Champions League-inkomsten op te halen zijn en zijn de potentiële transferinkomsten ook stukken lager dan voorheen. Ajax moet eigenlijk weer opnieuw beginnen.

Mede dankzij zijn verleden bij als spelersmakelaar, moet Kroes volgens Driessen er ook voor zorgen dat iedere vorm van belangenverstrengeling vermeden wordt. Het makelaarskantoor van Kroes, SEG, groeide uit tot de grootste van Nederland. “Wie harde maatregelen neemt, zal zelf van onbesproken gedrag moeten zijn. Dat betekent dat Kroes elke zakelijk conflicterende situatie met zijn bedrijfsinvesteringen in bijvoorbeeld een databedrijf moet vermijden. Iets wat Mislintat met zijn databedrijf Matchmetrics fataal werd. Tevens doet Kroes er wijs aan geen banden te onderhouden met zijn oude makelaarskantoor SEG en ieder contact bij voorkeur aan andere Ajax-werknemers over te laten.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zullen ze dat al niet weten Driessen

Blackie
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

makkelijk lullen driessen, stop eens met info te verzamelen van andere journalisten en daar je eigen draai aangeven.

Jay Fanta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen weet alles beter, waarom is hij geen trainer geworden of een TD hij kan zelfs mee bij Manchester City als speler...commentaar leveren is prima maar Falentijn is net zo'n infantile kleuter als Derksen en Gijp

0252
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik zou beginnen met een stadion verbod voor Valentijn Driessen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen