Bizarre beelden: 'Feyenoord-hooligans vallen café met Vitesse-supporters aan'

4 maart 2024, 22:51
Foto: © VoetbalUltras

Een café met Vitesse-supporters is zaterdagavond aangevallen. Op sociale media gaan beelden rond van de schermutselingen en wordt gesteld dat Feyenoord-hooligans de aanval zochten. De politie kan dat niet bevestigen en heeft nog niemand aangehouden.

Café Suikerland, een buurtcafeetje in winkelcentrum Drieslag in Malburgen, staat volgens De Gelderlander niet bekend als supporterscafé. Wel zijn fans van Vitesse voor en na wedstrijden te vinden in de kroeg. Volgens eigenares Gerrie Lamers waren er op het moment van de aanval hooguit tien Vitesse-fans binnen. "Ze hadden geen Vitesse-kleding aan. We hebben geen geelzwarte shirts of Vitesse-vlaggen voor de ramen hangen gehangen. Dus waarom die groep nu juist bij ons naar binnen ging? Ik begrijp het nog steeds niet."

Artikel gaat verder onder video

Het lijdt volgens Lamers geen twijfel dat het een gerichte aanval was. Ze vond tijdens het opruimen stokken en ijzeren staven die waren meegenomen door de daders. De schade valt alleszins mee: vijf caféstoelen en een asbak zijn gebroken. De groep ging er na enkele minuten al vandoor, maar bij hun auto's stond een vervelende verrassing te wachten. "Enkele Vitesse-jongens die gewaarschuwd waren, hebben ruiten ingeslagen van de auto’s van de groep."

Feyenoord en Vitesse speelden op 21 januari tegen elkaar in Arnhem. Toen werd de wedstrijd ontsierd door hooligans van Vitesse die het veld op kwamen om een confrontatie met Feyenoord-supporters op de tribune aan te gaan. Het is niet duidelijk of de caféaanval een verband heeft met die gebeurtenissen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wel fijn dat er eindelijk over hooligans wordt gesproken, i.p.v. fans. Het beestje bij z'n naam noemen.

Neutraal
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

niet een idee om: vlak voor elke officiele wedstrijd een kooi gevecht tussen dit soort "fans" te houden. Ik zie hierin best een win-win situatie. Zij kunnen hun energie eindelijk eens kwijt en wij zien bloed en spelen

haike
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

uuuuh fc oproer!! waaruit kunnen jullie dit leiden dat dit feyenoord hooligans zijn? ik hoor er helemaal niks! kan ook gewoon een ruzie zijn geweest tijdens stappen en jullie maken er meteen hooligans van! als jullie als fc update echt zo een hekel hebben aan andere ploegen dan je eigen ploegje hou het dan bij dat ploegje en laat de rest met rust! want jullie zijn net zo erg als de echte hooligans!! stoken stoken stoken!!

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Aan de redactie ik heb de beelden bekeken uit wat kunnen jullie maken dat het Feijenoord supporters zijn?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

mijn vervolg vraag is bij elk artikel staat er bovenin de naam van de redacteur waarom is deze weggelaten bij dit artikel ? is het om de onruststoker anoniem te houden?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen