Valentijn Driessen: 'Je kunt de loting al invullen: thuiswedstrijd voor Feyenoord'

8 februari 2024, 08:57
Foto: © De Telegraaf

Valentijn Driessen verwacht dat Feyenoord dit seizoen de beker wint. Nadat PSV en AZ allebei sneuvelden in De Kuip, is Feyenoord de enige topclub die nog kans maakt op de trofee. Volgens Driessen zal Feyenoord in de halve finale (opnieuw) een thuiswedstrijd krijgen en is de rode loper naar de bekerwinst al uitgerold.

“Natuurlijk”, reageert hij in een video van De Telegraaf op de vraag of Feyenoord kans maakt op de eindzege. “De loting kun je op voorhand al invullen, een thuiswedstrijd weer voor Feyenoord, want ze spelen dit seizoen alles thuis.” Feyenoord schakelde achtereenvolgens FC Utrecht, PSV en AZ uit, allemaal in De Kuip. Van de overige halvefinalisten heeft Feyenoord weinig te duchten, denkt de chef voetbal van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

“Als je dan de tegenstanders ziet… NEC is wel aan een heel goede reeks bezig, dat zou de gevaarlijkste tegenstander zijn. Die zijn rond deze tijd (exact een jaar geleden, red.) door Feyenoord uitgeschakeld na penalty’s. Verder hebben we SC Cambuur, dat moet zowel in De Kuip als in Friesland te doen zijn voor Feyenoord. Donderdag wordt beslist of FC Groningen of Fortuna Sittard de laatste halvefinalist is. In feite is de rode loper naar de bekerwinst al uitgerold voor Feyenoord”, concludeert de journalist.

Speelt Feyenoord echt zo vaak thuis in de beker?

Het Algemeen Dagblad becijferde deze week dat Feyenoord in de laatste tien seizoenen in totaal 26 van zijn 36 bekerduels (dit is inclusief Feyenoord – AZ van woensdagavond) in De Kuip speelde. Dat komt neer op 72,2 procent. De finales van 2016 en 2018, die hoe dan ook in De Kuip gespeeld zouden worden, zijn meegerekend in die statistiek. Als die finales niet worden bestempeld als een thuiswedstrijd, komt het percentage thuiswedstrijden uit op 66,7 procent, alsnog hoger dan iedere andere profclub. Anderzijds loot Feyenoord aanzienlijk vaker tegen een club uit de Eredivisie dan Ajax, PSV en AZ.

Wint Feyenoord dit seizoen de KNVB Beker?

Laden...
2111 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ook als topclub heb je geen zekerheid dat je van andere wint, zeker in de beker niet. Juist in de beker niet. Dat hebben we al vaak genoeg gezien in bekerwedstrijden tussen eredivisie clubs en amateur clubs. Zouden ze moeten winnen? Ja, dat zou moeten. Gaat dat automatisch ook gebeuren? Absoluut niet.

Wimpiefr
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Zo kennen we Driessen de droeftoeter weer he, azijn komt er weer uit. Dit is geen journilastiek maar puur haatzaaien. Voegt niets toe en is een open deur. Ga met pensioen of ga iets anders doen.

Hans Vleghert
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Kan die Driessen ook eens wat zonder kwats te verkopen zeggen. Ik voorspel Nec tegen Fyenoord. En ook ik ben NOSTRADAMUS niet.

Brabodrent
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Als dat 'geluk' van thuis loten nog niet genoeg is, mogen ze ook nog zelf hun VAR meenemen als ze het verwachten moeilijk te krijgen. Ennuh de finale, je zou zeggen van beide finalisten evenveel supporters, maar daar steekt de burgermeester wel even een stokje voor.

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ach, nog steeds ziek. Zeker vergeten dat de PSV rechtsbuiten een 2e gele kaart had moeten krijgen voor de wedstrijd tegen Feyenoord en gewoon mee kon doen Het gebeurt over en weer. En met de supporters staat elk jaar vast dat beide clubs 1/3 deel kaarten krijgen en de KNVB ook 1/3 deel. Ga maar lekker carnaval vieren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen