Onbegrip om 'hype' bij Ajax: 'Een hele dure Wout Brama, hoorde ik iemand laatst zeggen'

16 februari 2024, 10:47   Bijgewerkt: 16 februari 2024, 11:05
Foto: © Imago

Sjoerd Mossou begrijpt werkelijk niks van de ‘hype’ die er rond de persoon van Jordan Henderson is geweest. Ajax haalde de middenvelder vorige maand met veel bombarie naar Amsterdam en meldde een dag later meteen een recordaantal verkochte shirts. Henderson is er echter nog niet in geslaagd zijn nieuwe ploeg bij de hand te nemen. Ook de Engelsman had het donderdagavond in de wedstrijd tegen Bodø/Glimt erg lastig.

Het was een publiek geheim dat Ajax zich in de winter wilde versterken met een controlerende middenvelder, die naast veel kwaliteit het liefst ook veel ervaring met zich meebracht. De huidige nummer vijf van de Eredivisie kwam in die zoektocht uit bij Henderson. De Engelsman debuteerde in de topper tegen PSV in het wit-rood-wit en prompt lag het een stuk minder open bij Ajax. Maar in de daaropvolgende wedstrijden tegen sc Heerenveen en Bodø/Glimt lukte het ook Henderson niet om zijn ploeg bij elkaar te houden. De ruimtes waren donderdagavond andermaal levensgroot voor de tegenstander om te voetballen.

Artikel gaat verder onder video

Etienne Verhoeff vond Henderson niet goed voor de dag komen. Dat is toch wel een van de gekste hypes die we dit jaar hebben gehad, of niet?, reageert Mossou in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Niet om hem nou af te zeiken, want iedereen wist van tevoren wat voor speler hij was. Een hele dure Wout Brama, hoorde ik iemand laatst zeggen. Of een hele dure Johan Vogel, Timmy Simons. Je hebt honderden van dit soort spelers gehad. Niets bijzonders. Die kon Ajax prima gebruiken hoor, daar gaat het verder niet om. Maar het blijft toch wonderlijk dat ze in een polonaise naar de fanshop renden. Notabene bij Ajax, de club waar Van Basten, Ibrahimovic, Bergkamp, Cruijff en weet ik veel wie allemaal gespeeld hebben. Verwonderlijk, heel apart.

De hype rond Jordan Henderson is zwaar overdreven

Laden...
436 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

De hype rondom Henderson en de bombarie van het binnenhalen van Henderson door Ajax is door de media ontstaan, waar ook jij toe behoort Mossou niet door de omgeving van Ajax. Het is voor jou Sjoerd een verdienmodel net als nu met je uitlatingen, anders heb jij geen droogbrood te verdienen, zonder Ajax geen goed baantje als nu Mossou. Je schijnt bewust of onbewust niet te willen of kunnen inzien wat jammer is, dat Henderson of een van Dijk of een Modric of een Busquets of een Kimmich of een Goretzka of Kroos alleen, geen totale oplossing voor de rest van de slechte selectie van Ajax is, hij is wel een toegevoegde waarde en ik ben wel tevreden over hem. Niet onnodig zeuren Sjoerdje. Vervolgens zei Mossou: "Maar het blijft toch wonderlijk dat ze in een polonaise naar de fanshop renden." Dit is denigrerend voor die supporters van Ajax, wat zie ik in De Kuip telkens ? Sombrero's, Mexicaanse vlaggen en de meesten weten niet eens Mexico op de wereldkaart aan te wijzen. Dag Sjoerdje.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Krotje kijk hoe ajax en jij en je clubgenoten hem presenteerde. Hoe jij en je mede supporters hier stoer aan het doen waren . Dus ja joh 😭😭😭😭😭

R MN
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Etienne Verhoeff. Vijfvoudig winnaar van de Champions League, zo een ex-topper die weet waarover hij praat.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik zou niet weten wie de heer Verhoeff is, ik ken wel vanuit mijn sport de heer Verhoeven, 10 zelfs 11 keer Glory wereldkampioen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

En niemand heeft het over Taylor en Rensch. Sinds deze twee clowns bij Ajax spelen, is de club het lachertje in Europa en zelfs in de Micky Mouse competitie.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ben met je eens over die 2, maar helaas en ach.....dan valt er toch nog gelachen om Ajax vind je niet ?

Zadkine
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wel grappig dat bij succes de neusjes op de knieetjes voor de media gaan zitten en dan de mondjes weer open doen, helaas 9 maanden later springen er nog meer sjakies swarts de kruiwagen uit.

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Misschien heb jij wel gelijk Zadkine, ik weet het niet, jij houdt het allemaal goed bij volgens mij. Voor het overige interesseert het mij geen bal.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

zoals vaker bij Ajax, een over de paard getilde speler. Maar dat mag je niet zeggen🤫🤫🤫

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee het is noord korea(krotje) hier

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen