Omstreden penalty houdt PSV in de race: spectaculaire return in Dortmund aanstaande

20 februari 2024, 22:55
Foto: © Imago

PSV heeft dinsdagavond verzuimd een grote stap richting de kwartfinale van de Champions League te zetten. In een spannend en spectaculair duel miste PSV veel kansen en wist het niet verder te komen dan een gelijkspel: 1-1. Voor Borussia Dortmund scoorde Nederlander Donyell Malen. Bij PSV was aanvoerder Luuk de Jong de enige die op het scorebord kwam, hij scoorde uit een discutabele strafschop.

Bij PSV werd Jerdy Schouten wederom achterin geposteerd. Dat ging ten koste van André Ramalho, die op de bank begon. De plek die Schouten op het middenveld achterliet werd ingevuld door Ismael Saibari. Voorin keerde Johan Bakayoko terug in de basis na zijn afwezigheid wegens ziekte afgelopen vrijdag tegen Heracles Almelo. Dat ging ten koste van Ricardo Pepi. Bij Borussia Dortmund ontbrak Julian Brandt in de basis, tot genoegen van liefhebber Peter Bosz.  Er verschenen in de personen van Malen en Ian Maatsen twee Nederlanders aan de aftrap in de basis van Dortmund. Niklas Süle werd vlak voor de wedstrijd ziek, hij werd vervangen door Mats Hummels.

Artikel gaat verder onder video

De ploeg van Bosz ging fel van start en probeerde Dortmund snel vast te zetten. Waar dat in de Eredivisie vaak goed lukt viel dat tegen de Duitse nummer vier tegen. Dortmund speelde er vaak goed onderuit en werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker. In de 24e minuut kreeg Malen na balverlies van Malik Tillman de bal net buiten het strafschopgebied. Hij omspeelde Sergiño Dest en schoot de bal via Dest en de binnenkant van de paal in de korte hoek: 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg PSV nog goede kansen via Tillman, Bakayoko en Saibari, maar wist het niet te scoren.

In de tweede helft ging PSV voortvarend van start. Het lukte beter dan in de eerste helft om Dortmund onder druk en op eigen helft te houden. In de 54e minuut kreeg Tillman de bal net in het strafschopgebied, waar hij zichzelf vrij wilde spelen. Hummels wilde dat voorkomen met een sliding, maar hij raakte daarbij vooral Tillman, die naar de grond ging. Hoewel Hummels de bal licht leek te raken gaf scheidsrechter Srdjan Jovanović een strafschop. Toen de VAR hem niet corrigeerde mocht Luuk de Jong aanleggen van elf meter. De spits faalde niet en maakte zo zijn derde doelpunt in de Champions League dit seizoen: 1-1.

Na de gelijkmaker ging PSV op jacht naar de winnende treffer, maar wist het niet meer tot scoren te komen. Gevaarlijk was PSV wel, maar in de laatste fase was de eindpass niet goed genoeg of stond doelman Alexander Meyer in de weg. Daardoor blijft het een open strijd en zal in de return op 13 maart duidelijk worden welke ploeg in de koker mag voor de loting van de kwartfinales.

PSV gaat zich in Dortmund plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League

Laden...
219 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Onterechte penalty maar zeer terechte uitslag. Was een vermakelijke wedstrijd om te zien. Wel zeer slordig spel over en weer.

larsson
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik vond het persoonlijk geen penalty. Heeft mijn clubje echt veel geluk mee gehad. Wel vond ik psv vanavond heel de wedstrijd de betere ploeg alleen veelste slordig. Bakayoko en lozano waren heel slecht vanavond. Maar opzich prima uitgangspositie en nu hopen op een stunt in Dortmund

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Objectief Larsson voor een PSV-er, petje af, geen sentimenteel gezeik. Wat is er met Lozano aan de hand, hij is niet meer die explosieve Chucky.

larsson
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Krotje dankjewel wou net het zelfde over jou zeggen. Fijn dan sommige ook gewoon objectief en eerlijk over situaties kunnen zijn. Vooral omdat de meeste helemaal blind zijn met waanzin voor hun club en haat en misgunst voor de rivalen. Tijdens een wedstrijd snap ik dat mensen emoties hebben bij een wedstrijd. Maar Na het laatste fluitsignaal kunnen we allemaal als we eerlijk zeggen hoe de pot is geweest fijn dat wij dat tenminste wel nog kunnen. Over Chucky ik weet het ook niet wat er fout is gegaan lijkt alsof hij zijn passie en vuur beetje verloren is in zijn laatste seizoen bij Napoli.

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Vanuit Nederlands perspectief omdat je PSV wil zien winnen was het een spannende wedstrijd. Je kan zien dat Dortmund gewoon is om in een sterkere competitie te spelen. De wedstrijd heeft niet het niveau van een PL-wedstrijd die je elk weekend ziet, maar de wedstrijd is boeiender dan die 2 slappe armoedige wedstrijden van afgelopen donderdag. PSV bewijst hoog verheven te zijn dan de rest van de andere Eredivisie ploegen, PSV is best sterk en is representatief, geen wonder dat PSV kon overwinteren. Die Dortmunder raakte de bal en Tillman struikelde over die Hummels dus de strafschop van PSV is omstreden, maar goed 1-1, klaar.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nou ja nu hoor je niks meer ,hebben ze het niet gezien ,geen mening meer . Maar het is natuurlijk nooit een pingel. De wedstrijd was vrij rommelig en niet best vond ik. Uitgangspositie denk ik niet goed. Psv na de winterstop ,is anders als daarvoor Het lijkt wel of de energy veel minder is ,en de frustratie eerder komt . Dortmund gehavend niet in vorm ,en dan toch 1-1. Straks 80000 man en misschien weer wat mensen fit ,gaat het heel lastig worden

kib*
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

"Psv na de winterstop ,is anders als daarvoor Het lijkt wel of de energy veel minder is ,en de frustratie eerder komt". Maar staat desondanks een straatlengte voor op de achtervolgers in de ED. Mooie "nette kritiek", petje af.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Is gewoon een normale menimg Dit heeft ook 0 te maken met de ed ,maar goed dat snap je toch niet . Als successupporter weer aan het meeliften op het succes van psv zie ik . Alleen maar omdat je feyenoord zo haat en wil uitlokken . Jochie je bent zo doorzichtig . Jammer he gozer dat ik niet weg ga he. Dat is je hele plan toch . Alle mensen met een andere mening moeten toch oprotten . Zelf gezegd hier dus ontkennen heeft geen zin schizo

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jij hebt weer gelijk gtsb met je aanname over mijn Feyenoordhaat, maar dit is voor je eigen rekening. Ik schreef al eerder dat ik aan Feyenoord alleen door en voor jouw gekonkel zoals nu weer een hekel heb gekregen, maar niet voor en door de overige supporters, zij zijn 'normaal'. Feyenoord is een mooie historische club, de 1ste EC1 winnaar, de Wereldbeker tegen Estudiantes (Van Daele en zijn bril) en Feyenoord doet het sinds de komst van Slot redelijk goed, klaar. Maar jij krijgt van mij weer gelijk 'werkkringetje', veel plezier er mee.

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Mazzel met de penalty, maar zien de wedstrijd 1-1 verdient. Zullen daar het nog moeilijk genoeg krijgen en met 1-1 moeten beide ploegen er voor gaan dus weer 50 - 50

Vlear
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik denk dat de scheidsrechter een goedmakertje heeft gedaan. De gele kaart aan Lozano sloeg werkelijk waar nergens op. Heeft waarschijnlijk in de rust terug gekeken en geconstateerd dat hij daar goed fout zat.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het zal volgens de interne afspraken over de inzet van de VAR wel kloppen, maar dit is wel een beetje het zwakke punt van de VAR; omdat er extreem minimaal contact is, gaat de VAR er niet tegenin. Dat de scheidsrechter het in eerste instantie niet ziet, dat kan. Het spel gaat snel en je kunt als mens niet alles zien en onderscheiden. Maar dan zijn in dit geval blijkbaar VAR afspraken zo krom... Misschien moeten ze maar besluiten, dat het bij een (mogelijk) penalty moment, altijd los beoordeeld wordt door een scheidsrechter. Een penalty is een heel invloedrijk moment op de wedstrijd. Dat ze niet meer kijken: zien we iets waardoor we 100% zeggen; de scheidsrechter heeft wel/geen gelijk? Maar dat ze het los beoordelen: is het een penalty ja of nee. Dan voorkom je misschien dat de penalty blijft staan, omdat er wel een (licht) contact moment is en het daarom geen 100% foute beslissing is volgens de afspraken. 'Er is contact, dat heeft de scheidsrechter gezien, dus mogen we het niet terugdraaien. Ookal is het eigenlijk te licht.' En ja, dan zullen er meer scheidsrechtersmomenten als 'fout' beoordeeld gaan worden, maar dan moeten die scheidsrechters maar even hun ego aan de kant zetten en accepteren dat zij ook niet alles kunnen zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen