Keiharde conclusie voor Feyenoord: ‘Dan ben je het niet waard om door te gaan’

23 februari 2024, 09:56
Foto: © Imago

Emile Schelvis stelt dat Feyenoord het niet verdiende om ten koste van AS Roma door te gaan in de Europa League. De commentator van Ziggo Sport zag de formatie van coach Arne Slot vorige week in de heenwedstrijd en donderdagavond in de return op voorsprong komen én in de strafschoppenserie een grote mogelijkheid krijgen om het heft in handen te nemen, maar de Italianen trokken desondanks aan het langste eind.

Feyenoord stond na de 1-1 in de heenwedstrijd voor de loodzware klus om in Stadio Olimpico kwalificatie voor de achtste finales van de Europa League af te dwingen. Dan moest het nóg beter voor de dag komen dan vorig jaar, toen de Rotterdammers in de return van de kwartfinale in hetzelfde toernooi over twee wedstrijden gezien weliswaar de leiding namen, maar vlak voor tijd een Romeinse treffer om de oren kregen en in de verlenging uiteindelijk aan het kortste eind trokken. Het zag er ook donderdagavond echter niet in. Als je eerlijk bent heeft Roma er over de hele wedstrijd genomen toch wel iets meer recht op dan Feyenoord, zegt Schelvis in gesprek met Rijnmond.

Artikel gaat verder onder video

De derde opeenvolgende teleurstelling tegen AS Roma komt ongetwijfeld hard aan bij Feyenoord en z’n fans, die na de voortijdige uitschakeling in de Champions League hoopten op een mooi avontuur in de Europa League. Zonder nu meteen met z’n allen in zak en as te zitten, denk ik dat iedere Feyenoord-supporter met een beetje verstand van voetbal ook wel beseft dat het er - misschien op de eerste vijftien minuten in de eerste helft na - niet echt in heeft gezeten. En dat je geluk hebt gehad dat Roma er niet met twee of drie goals overheen is gedenderd in de eerste helft, dat je in leven blijft, terugkomt, maar ook dan geen vuist kunt maken. Dat is dus te weinig, aldus Schelvis.

De commentator trekt vervolgens een vergelijking tussen het Feyenoord van nu en het afgelopen seizoen. De ploeg van Slot werkte voor de winterstop een aantal sterke wedstrijden af in de groepsfase van de Champions League, maar moest desondanks z’n meerdere erkennen in Atlético Madrid en Lazio. In de Europa League ging het dus al meteen mis tegen AS Roma, waar het elftal van vorig seizoen nog de kwartfinales haalde. Dit is wel echt iets om te verwerken. Eigenlijk had Feyenoord vorig jaar een elftal dat beter was en beter speelde, stelt Schelvis. Vergeleken met vorig jaar, zo eerlijk moet je zijn, is het gewoon minder en Feyenoord heeft de laatste weken ook niet de grootste vorm. Maar toch - en dat doet pijn - heeft Feyenoord de kans gehad.

Een voorsprong in de heenwedstrijd én de return, na de misser van Romelu Lukaku dé kans om de leiding te nemen in de strafschoppenserie. Ze hebben voorgestaan in de wedstrijd, in de penaltyserie, maar dan heb je dus ook niet de power om het af te maken. Dan ben je het niet waard om door te gaan, zo simpel is het, zo klinkt de harde conclusie van Schelvis.  

Feyenoord verdiende het inderdaad niet om door te gaan

Laden...
524 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Mike
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ze hebben voorgestaan in de wedstrijd, in de penaltyserie, maar dan heb je dus ook niet de power om het af te maken. Dan ben je het niet waard om door te gaan, zo simpel is het”. Dus als je achter staat in de wedstrijd (twee keer) en in de penalty serie dan ben je wel waardig om door te gaan. Logisch. Daarnaast heeft Feyenoord dit seizoen (22 wedstrijden - 52 punten +22) waarbij ze er vorig jaar 49 punten hadden. Dus ze doen het niet slechter, de cijfers laten iets anders zien. En "Feyenoord heeft de laatste weken ook niet de grootste vorm" is ook wel ietwat dubieus. In 2024 heeft Feyenoord 10 wedstrijden gespeeld, waaronder PSV, AZ (2x), Roma (2x) en twente. Deze tien wedstrijden zijn allemaal niet verloren (afgezien de penalty reeks)(drie gelijk, NEC en Roma). Het ziet er allemaal wat moeizaam uit, dat is waar. Maar de prestatie zijn er echt wel.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

emile schelvis de man die over zn eigen voeten struikelt met zaalvoetbal . Top commentator

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Schelvis is helemaal italie gek. Prima hoor maar dan weet je genoeg . Ooit deed hij eens napoli feyenoord op tv vreselijk

ankie62
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

EmielSchelvis heeft zeker niet de strijd gezien die de spelers erin gestoken hebben. Ik ben trots op dit vriendenteam. 020 is door in een competitie die veel minder is. Feyenoord is een geweldige vechtploeg en ze Hadden het zeer zeker wel verdiend. Ajax niet.

boyke
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@ Ankie62 Feyenoord had het niet verdient. Ze hebben wel geknokt maar tegen vallende zwanen die niet meer omhoog kunnen komen is het moeilijk voetballen. Ze zijn zo slim die gasten dat elk moment wel wordt aangrepen het spel te ontregelen en Feyenoord is nog niet bij machte dit te kunnen aanpakken. Helaas sta je met 1-0 voor en laat je snel een tegendoelpunt tot stand komen door fouten maar aan ieder doelpunt valt een fout vooraf. Strafschoppen helaas de sterkhouders falen nu. Ik vind wel waarom moet je er nu bijzetten AJAX niet dat is een smet op je verhaal en ik ben geen AJAX fan maar gun ze het wel.

Performance
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vindt dit artikel van Schelvis totaal geen enkele toegevoegde waarde hebben dus niet in geïnteresseerd in die Schelvis

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen