Journalisten van De Telegraaf krijgen boze reacties na column van Driessen: 'Ik was in de sportschool...'

5 februari 2024, 15:45   Bijgewerkt: 5 februari 2024, 15:50
Foto: © Imago

Valentijn Driessen staat nog altijd achter zijn oordeel over het debuut van Jordan Henderson bij Ajax. Na de wedstrijd tegen PSV (1-1) schreef Driessen een vernietigende column, waarin hij geen goed woord over had voor het spel van Henderson. Veel supporters van Ajax ergerden zich aan de column, zo hebben andere journalisten van De Telegraaf gemerkt.

In de podcast Kick-Off werd de column van Driessen besproken. Presentator Pim Sedee kreeg dit weekend de nodige berichten van boze Ajacieden met het verzoek om Driessen ‘aan te pakken’. Ook Ajax-watcher Mike Verweij werd in zijn privéleven aangesproken op de uitlatingen van Driessen.

Artikel gaat verder onder video

Driessen is niet onder de indruk van de verzoeken die Sedee kreeg om hem ‘aan te pakken’. “Had die Henderson PSV maar eens aangepakt. Hij deed bijna niks. ‘Wat voor gekkigheid is dit’, dacht ik. Ik ben wel zwaar teleurgesteld. Iedereen staat te juichen en de media lopen de polonaise, waar komt dat vandaan?”, vraagt Driessen zich af.

Verweij is ‘iets positiever’ over het debuut van Henderson. “Ik was vanochtend in de sportschool, waar mensen op me af kwamen met het verzoek om Valentijn aan te pakken. Dat is niet helemaal onze taak, want iedereen heeft zijn mening. Ik zal de Amsterdamse termen niet herhalen, maar er werden wel wat opmerkingen gemaakt over het negatieve karakter van die column. Valentijn zit niet op sociale media, ik wel, dus daar heb ik ook veel opmerkingen ontvangen.”

© Imago

“Ik wil wel even vragen: wat zou jij hebben geschreven als Henderson vanaf het eerste moment gigantisch veel risico in zijn passing had gelegd en drie minuten voor tijd de 2-1 had ingeleid?”, vraagt Verweij aan Driessen. “Het is toch wel logisch dat je even de kat uit boom kijkt bij je debuut?” Driessen antwoordt: “Dat verwacht ik niet van een Engels international die op handen wordt gedragen door zijn medespelers. Je moet bij Ajax gewoon veel meer leveren aan de bal. Van dit soort types lopen er veel meer rond.”

“Dan kun je net zo goed Dirk Proper halen bij N.E.C.”, stelt de chef voetbal voor. “Die praat ook veel op het veld en geeft ook alle balletjes op vijf meter aan zijn medespelers. Het totaalplaatje van Henderson kost vijftien miljoen euro. Dat hoef je niet uit te geven voor zo’n type. Ajax heeft behoefte aan kwaliteit aan de bal en voetbal. Ik vind dat Ajax de lat veel hoger moet leggen dan Henderson. Ik vind Proper en Pröpper (Robin Pröpper, red.) al veel beter.”

Verweij vindt dat Henderson in ieder geval de kans moet krijgen om te laten zien wart hij kan. “Deze man had op 28 december zijn laatste wedstrijd gespeeld en was nog niet zo heel lang in Amsterdam”, weet de clubwatcher. “Ik ben het eens met Valentijn dat het debuut niet heel indrukwekkend was, maar het was wel zo dat PSV veel minder kansen kreeg dan veel andere tegenstanders van Ajax in de afgelopen weken. Tegen sc Heerenveen, weer een heel ander type wedstrijd, zal blijken hoe goed Henderson is.”

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

LudiekInside
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Driessen zit niet op sociale media??? Hij noemt zichzelf op X een riooljournalist. Zou hij dat echt menen of is dat alleen om zich in te dekken tegen kritiek en drek wat hij over zich heen zou kunnen krijgen. Jullie spelen de 'good cop' en 'bad cop' in jullie podcast maar je moet niet lullig leugens vertellen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

lijkt me wel interessant als valentijn een keer geconfronteerd wordt op straat met zn uitspraken en iemand hem even goed de les leest. als je commentaar geeft en denkt dat je zelf onschendbaarheid hebt moet je even op je plek gewezen worden. Wat heeft deze man eigenlijk ooit voor het Nederlandse voetbal gedaan dat mensen zoveel waarde aan zijn uitspraken hechten! ik ken niet 1 voetballer die deze man serieus neemt.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Beste Jurgen, Driessen nu Wijffels bij jullie hebben praatjes voor 10, maar ja die Driessen's riooljournaille wordt regelmatig door die rioolmedia gefaciliteerd.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

@krotje deze figuren krijgen een veelste groot podium die ze absoluut niet verdienen . En dan gaan ze in zichzelf geloven maar eigenlijk lullen ze maar wat raak om te scoren met kijkcijfers. Er is 1 programma dat ik wel serieus neem dat is tussen de palen . De rest mwah beetje voetballers met domme mensen die het programma opvullen.. is gewoon zonde.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ja die kaars in jou toch je zeurde erom

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kan ze ook gewoon niet zo serieus nemen . Laat gaan die gasten .

The all blacks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hoe kun je dit nu zeggen over een speler die zijn eerste wedstrijd speelt en anderhalve week mee traint.

Hops
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kijk eerst naar jezelf Bean.

Morena
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die Valentijn Driesen die moeten ze op alle sociaal media blokkeren , wat kraamt die een onzin uit . Ik weet dat Ajax niet in zijn beste doen is , Ik blijf vertrouwen hebben dat het eens goed komt gewoon geduld hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen