Nederlandse videoscheidsrechters zorgen voor grote verbazing: ‘Een nieuw schandaal?’

13 februari 2024, 21:21   Bijgewerkt: 13 februari 2024, 21:34
Foto: © RTL7

De ontmoeting tussen RB Leipzig en Real Madrid in de achtste finales van de Champions League was nog maar net onderweg of er ontstond al voer voor discussie. De thuisploeg dacht al in de tweede minuut de score te openen, maar de grensrechter stak zijn vlak omhoog wegens buitenspel. Hoewel daar in de herhaling geen sprake van leek, besloten ook de Nederlandse videoscheidsrechters Pol van Boekel en Dennis Higler niet in te grijpen.

Real Madrid is op papier de grote favoriet voor het bereiken van de volgende ronde. De formatie van coach Diego Ancelotti gaat aan de leiding in Spanje en versloeg afgelopen weekeinde Girona nog met grote cijfers (4-0). RB Leipzig vindt zich in de Bundesliga daarentegen terug op de vijfde plaats. In de openingsfase van het heenduel in de achtste finales van de Champions League was het echter RB Leipzig dat de dienst uitmaakte. Het leek via een kopbal van Benjamin Sesko al heel snel op voorsprong te komen, maar daar stak de arbitrage dus een stokje voor.

Artikel gaat verder onder video

De grensrechter stak wat weifelachtig zijn vlag omhoog vanwege vermeend buitenspel. Reden voor de scheidsrechter om even te wachten op het oordeel van de VAR. Van Boekel en Higler zijn door de UEFA aangesteld als videoscheidsrechters en moesten meteen een belangrijke beslissing nemen. Ze bleven bij het besluit van de grensrechter: geen doelpunt dus voor RB Leipzig. Maar waarom? Op X begrijpt niemand er wat van. “Ah, Higler en Van Boekel VAR bij Leipzig - Real Madrid. Zullen wel niet langer dan drie seconden hebben gekeken bij de zogenaamde ‘buitenspel’ goal”, zo klinkt het onder meer. Een ander spreekt zelfs van ‘nog een schandaal’.

In de herhaling is wel te zien dat Benjamin Henrichs een licht duwtje geeft in de rug van Real Madrid-doelman Andrij Loenin. In dat geval kan er naast een overtreding ook sprake zijn van hinderlijk buitenspel.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

De stoker
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Higler is geen fan van de VAR

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen