Feyenoord slaat serieuze slag: 'Maar zijn vorm is misschien wel een veel grotere winst'

19 februari 2024, 07:37
Foto: © Imago

Feyenoord boekte zondagavond een moeizame, maar dik verdiende 1-0 overwinning op RKC Waalwijk. Daarmee beleefden de Rotterdammers uiteindelijk een goede generale voor de return tegen AS Roma, aanstaande donderdag in de tussenronde van de Europa League. Feyenoord sloeg dankzij de zege op RKC een gat van acht punten ten opzichte van FC Twente, maar volgens Marcel van der Kraan van De Telegraaf zit in de vorm van Luka Ivanusec een ‘misschien wel veel grotere winst’.

De regerend kampioen van Nederland roerde zich afgelopen zomer al vroeg op de transfermarkt, maar was er in de slotdagen alles aan gelegen om nóg een buitenspeler naar Rotterdam te halen. Feyenoord was in die zoektocht uitgekomen bij Ivanusec. Dinamo Zagreb was echter niet van plan om de dribbelaar zomaar te laten gaan. Feyenoord moest de Kroatische verrichtingen in de voorrondes van de Champions League eerst afwachten, alvorens Ivanusec op 25 augustus definitief zijn overgang naar De Kuip kon afronden.

Artikel gaat verder onder video

Feyenoord telde bijna acht miljoen euro neer voor de vleugelspeler, die een vliegende start kende bij zijn nieuwe werkgever. Bij zijn debuut tegen FC Utrecht verzorgde hij meteen een assist en een week later noteerde hij in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst. Ivanusec slaagde er echter niet in zijn eerste goede optredens een passend vervolg te geven. De Kroaat raakte in het thuisduel met Celtic in de Champions League geblesseerd aan zijn enkel en stond daardoor een paar weken aan de kant. Eenmaal fit worstelde hij lang met zijn vorm, maar inmiddels begint hij steeds meer de ‘oude’ te worden.

De winst zat tegen RKC letterlijk in een goaltje van Mats Wieffer en in de inmiddels comfortabele race voor de tweede plek in de Eredivisie. Maar tussen de twee grote Europa League-duels met AS Roma in is de vorm van de vorig jaar zomer aangetrokken Kroaat Ivanusec misschien wel een veel grotere winst voor Feyenoord”, schrijft Van der Kraan. Daar is in elk geval de matchwinnaar, Wieffer, van overtuigd. Wieffer is zelf het hele jaar al in vorm, maar zag zijn Kroatische ploeggenoot na een fraaie start in Rotterdam met een blessure wegvallen en toen maandenlang worstelen. Maar dit is de Ivanusec weer van die eerste periode en de Ivanusec die alles fans van de nationale ploeg van Kroatië kennen. Een aanvaller met techniek, inzicht en klasse.

Wieffer vertelt dat Ivanusec een ‘introverte’ jongen is, waardoor de zomeraankoop wat langer de tijd nodig had om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en ploeggenoten. Maar nu komt hij er steeds meer in. Het is soms een beetje aftasten voor een buitenlandse speler in het begin, wordt de Oranje-international geciteerd. Wieffer is enthousiast over de specifieke kwaliteiten van Ivanusec. In de kleine ruimtes kan hij veel, je ziet ook een paar keer wat hij bij tegenstanders doet met de bal. De vleugelspeler was tegen RKC misschien wel dé uitblinker aan Rotterdamse kant. Ivanusec werd voor zo’n 7,5 miljoen euro aangetrokken in de zomer en liet niet alleen met een aantal fluwelen passeerbewegingen zien dat het zelfvertrouwen bij hem terug is. Zijn schitterende trap met het rechterbeen, waarbij hij de bal op de lat zag spatten, deed de harten van het Legioen verwarmen, zag Van der Kraan.

Ivanusec maakte in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk voor het eerst in de tweede seizoenshelft zijn opwachting als basisspeler. Hij verving Igor Paixão, die met het oog op de tweede ontmoeting met AS Roma rust kreeg van Arne Slot. Ivanusec werd na 78 minuten vervangen door Leo Sauer, die de hoekschop trapte waaruit Wieffer de enige treffer van de avond maakte.

Ivanusec verdient een basisplaats in de return tegen AS Roma

Laden...
1047 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Plek 2 gaat wel lukken, hoop op winst beker en een goed resultaat in EL hebben we een goed seizoen

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik zie toch Ivanusec toch meer als een nr. 10. Denk dat hij dan veel beter tot zijn recht komt

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Je kan zien dat hij steeds fitter wordt dus we gaan het zien . Hij was gister gewoon goed als linksbuiten

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Had gisteren wel een paar goede en leuke acties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

je ziet dat hij steeds meer met lef gaat spelen vind hem heel goed in de kleine ruimtes durft erin te gaan goeie pass levert ie vaak af. heb vanaf begin al gezegd hij kan echt wel ballie alleen niet als linksbuiten omdat ie de snelle dribbel mist. hij moet lekker randje 16 zn aktie maken passen of schieten achter de spits.

Bennie van Gisteren
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je bedoeld dat hij juist een (snelle) dribbel heeft, met een enorm hoge acceleratie op de 1e meter(s) maar daarna op zijn topsnelheid tekort komt, over een langere afstand. Ik zie hem momenteel zelf ook liever op 10 spelen, maar ik wil hem ook zeker nog niet "te" vroeg afschrijven als linksbuiten. Er zijn namelijk ook genoeg buitenspelers "geweest" van "wereld" klasse, die ook geen hoge topsnelheid hadden/hebben. Maar dat weer kunnen compenseren door bijv een hoge acceleratie, snelle dribbel, uitstekende balbehandeling, techniek, creativiteit of inzicht etc hebben, of een combinatie van deze eigenschappen. Waarbij ik n.a.v een aantal benoemde overeenkomende eigenschappen om ook als buitenspeler te "kunnen" slagen, er persoonlijk dus niet raar van zal opkijken als hij ineens als linksbuiten een sensatie word. Nogmaals, neemt niet weg dat ik hem momenteel toch ook nog graag op 10 zie. Omdat we daar momenteel ook gewoon iemand met de eigenschappen zoals hem missen. Zeer complex allemaal, want paixao bijvoorbeeld moet ook niet in zijn ontwikkelingen stil komen te staan door te banken als ivanusec linksbuiten speelt. Dusja.. LWF ivanusec - 10 stengs - RWF paixao / LWF paixao - 10 ivanusec - RWF Stengs.. Wat moet het worden?

jurgen😎
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

ik weet niet waarom je jezelf Van gisteren noemt want aan je reactie te zien ben je zeker niet van gisteren. Je snapt de buitenspeler heel goed . Ik ben het best met je eens , hij komt tekort met lange dribbels stel je voor dat ie zn directe tegenstander voorbij gaat dan staat er nog iemand. Of hij moet dieper spelen zodat ie de lange pass in zn voet krijgt en hij zn actie kan maken dichterbij de 16. Ik zelf zie hem zelf liever niet te dichtbij de middenlijn spelen en ook niet te dicht bij de zijlijn. we zijn het beidde eens dat we hem toch liever dichter achter de spits zien . Je hebt wel gelijk dat ik hem mischien te vroeg heb afgeschreven als links buiten... als je hem ziet spelen in de kleine ruimtes laat zichzelfniet gek maken speelt af of maakt een actie zodat ie in een positie komt om een vervolg te geven dat is wat jij en ik graag zien bij Feijenoord. Mensen die over hem klagen snappen niet dat deze jongen mischien pas op 60% van zn voetballende kwaliteiten is ik zie een beetje Ozil in hem.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen