Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest vervangers van Rensch en Bergwijn

11 februari 2024, 08:46   Bijgewerkt: 12 februari 2024, 00:50
Foto: © Imago

Ajax-trainer John van ’t Schip moet zijn opstelling voor het uitduel met sc Heerenveen noodgedwongen op twee posities wijzigen ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PSV een week geleden. De Amsterdammers kunnen in Friesland niet beschikken over Devyne Rensch en Steven Bergwijn. Borna Sosa en Carlos Forbs zijn hun vermoedelijke vervangers.

Van ’t Schip kon een week geleden in de topper tegen PSV ‘gewoon’ nog een beroep doen op zowel Rensch als Bergwijn. Eerstgenoemde nam een week daarvoor op bezoek bij Heracles Almelo nog plaats in het centrum, maar door de terugkeer van Josip Sutalo kreeg hij tegen PSV de taak om Johan Bakayoko af te stoppen. Rensch raakte in een duel met dezelfde Bakayoko echter geblesseerd, waardoor hij zich halverwege de eerste helft al moest laten vervangen en in elk geval het treffen met sc Heerenveen aan zich voorbij moet laten gaan.

Artikel gaat verder onder video

Bergwijn is eveneens niet van de partij in Friesland. De aanvoerder keerde tegen PSV juist terug na een kleine blessure, maar ligt er nu wél een tijdje uit. Bergwijn liep deze week op het trainingsveld een hamstringblessure op en is daardoor de hele maand februari uitgeschakeld. Een domper voor Ajax, dat na het treffen met sc Heerenveen begint aan het tweeluik met FK Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League en later in de maand ook nog de belangrijke wedstrijd tegen AZ speelt. Bergwijn was de laatste weken juist goed op dreef aan het raken, met onder meer een assist in de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk.

Van ’t Schip verving Rensch vorige week tegen PSV al door Sosa en het Algemeen Dagblad verwacht dat de Kroatische vleugelverdediger zondagmiddag in en tegen Heerenveen vanaf de aftrap zijn opwachting maakt. Het doel wordt uiteraard verdedigd door Diant Ramaj, terwijl de defensie wordt gecompleteerd door Tristan Gooijer, Jorrel Hato en Sutalo. Op het middenveld houdt Van ’t Schip vast aan Kristian Hlynsson, Jordan Henderson en Kenneth Taylor. Voorin is Forbs mogelijk de vervanger van Bergwijn. De rappe Portugees verving de aanvoerder ook al in het uitduel met Heracles. Hij vormt in Friesland naar verwachting samen met Steven Berghuis en Brian Brobbey de voorhoede.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Hlynsson, Henderson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Ajax neemt de drie punten mee uit Friesland

Laden...
1228 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gewoon de slechte verdediger opstellen v schip Sutalo sosa Forbs daar ga je niet mee winnen

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

ach ja dilima 1966, soms moet je het met wat je hebt doen, goed of slecht als je niks anders hebt, hetzelfde geldt voor net als met je partner....... Sutalo is niet goed genoeg, maar er zijn geen andere smaken helaas.

ria vandenhoek
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Wat een blamage ajax ze moeten zich schamen kan je vierde worden laten ze het weer liggen zie ze eerder gaan zakken metvzo dramatisch voetbal

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen