Opstelling PSV: Peter Bosz wijzigt elftal tegen Dortmund op meerdere posities

20 februari 2024, 19:43
Foto: © Imago

PSV-trainer Peter Bosz heeft besloten om zijn opstelling voor het heenduel met Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League op een aantal posities te wijzigen ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo. André Ramalho en Ricardo Pepi moeten genoegen nemen met een reserverol. Ismael Saibari en Johan Bakayoko zijn hun vervangers.

Bosz verbaasde vriend en vijand door in de kraker tegen Feyenoord op zondag 3 december in de achterhoede een plekje vrij te maken voor Jerdy Schouten. De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Bologna naar PSV en was al snel niet meer van het Eindhovense middenrif weg te denken, maar stond in De Kuip opeens geposteerd als centrale verdediger. Die keuze pakte goed uit voor PSV en smaakte Bosz naar meer. Schouten zou in het vervolg vaker zijn opwachting maken als centrale verdediger.

Artikel gaat verder onder video

Dat is dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund dus ook het geval. Schouten speelde een paar dagen geleden tegen Heracles ‘gewoon’ nog als controleur op het middenveld, maar schuift voor de eerste ontmoeting met de Duitsers een linie naar achteren. Dat gaat ten koste van André Ramalho. De Braziliaan begint op de bank. De achterhoede wordt gecompleteerd door Jordan Teze, Olivier Boscagli en Sergiño Dest, onder de lat staat uiteraard Walter Benítez. Door de ‘nieuwe’ positie voor Schouten creëert Bosz op het middenveld ruimte voor Saibari. Hij wordt daar vergezeld door Joey Veerman en Malik Tillman.

Voorin keert Bakayoko terug op de rechtsbuitenpositie. De Belg ontbrak tegen Heracles wegens ziekte. Bakayoko zal samen met Luuk de Jong en Hirving Lozano voor de doelpunten moeten gaan zorgen. De ontmoeting tussen PSV en Borussia Dortmund begint om 21.00 uur.

Opstelling PSV: Benítez; Teze, Schouten, Boscagli, Dest; Saibari, Tillman, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

PSV gaat winnen van Borussia Dortmund

Laden...
260 stemmen

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen