Borussia Dortmund kan in return tegen PSV geen beroep doen op basisklant

20 februari 2024, 21:56   Bijgewerkt: 20 februari 2024, 23:58

De tweede helft bij PSV - Borussia Dortmund moest weliswaar nog beginnen, maar de Duitsers wisten al na 45 minuten dat ze in de return geen beroep kunnen doen op Nico Schlotterbeck. De verdediger werkte in de slotfase van de eerste helft PSV-middenvelder Malik Tillman naar de grond, kreeg daarvoor geel en mist daardoor de tweede ontmoeting in de achtste finales van de Champions League.

Schlotterbeck stond immers op scherp dinsdagavond. De international van Duitsland had dus beter moeten weten toen hij vlak voor rust Tillman op hardhandige wijze naar de grond werkte. PSV bleef in balbezit, waardoor de scheidsrechter door liet voetballen, maar hij kwam daarna terug op de overtreding en trok alsnog de gele kaart.

Borussia Dortmund zocht weliswaar met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op, maar de gele kaart en daarmee schorsing voor Schlotterbeck is de tweede klap voor de Duitsers. Ze zagen tijdens de warming-up eerste doelman Gregor Kobel al uitvallen. Het is vooralsnog onduidelijk hoe ernstig de schade is. Het tweede treffen tussen PSV en Borussia Dortmund staat voor 13 maart op het programma.

Volg hier de laatste ontwikkelingen in het Philips Stadion!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl