'Bij Feyenoord verstopt hij zijn tas op het toilet, omdat hij eigenlijk voor Ajax is'

22 februari 2024, 16:38
Foto: © Imago

In de vierdelige docuserie over PSV-aanvaller Noa Lang, die vanaf vrijdag te zien is op Prime, wordt ook ingezoomd op zijn jeugd. Een opvallend detail over zijn voorliefde voor Ajax komt naar voren in de documentaire Lastpak.

De 24-jarige Lang speelde vanaf zijn zesde in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar had een voorkeur voor Ajax. Op zijn veertiende ging hij naar Ajax. “Bij Feyenoord verstopt hij als pupil zijn tas met het logo van de club bijvoorbeeld op het toilet. Hij wil de spullen niet meenemen, omdat hij eigenlijk voor Ajax is”, schrijft het Eindhovens Dagblad, dat heeft gesproken met de regisseur van de documentaire, Bart van den Aardweg.

Artikel gaat verder onder video

De regisseur was een jaar lang dicht in de buurt van de aanvaller. Hoewel de documentaire Lastpak heet, is Lang in zijn ogen ‘niet lastig’. “Noa is puur en kan moeilijk tegen onrecht”, legt hij uit. “We wilden hem begrijpen. Mensen vinden van alles van Noa, maar voor ons was het interessant om uit te vinden waarom hij de dingen doet zoals hij ze doet.”

Uit de documentaire blijkt verder dat Lang niet na een seizoen al weg wil bij PSV. “Lang wil naar de Europese top en PSV is onderdeel van een groter plan”, aldus het Eindhovens Dagblad.

Meer nieuws over de laatste films en series vind je op Moviemeter!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

speelt wel voor psv maar blijft een echte ajax jongen

Vito
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Komt te kort, Fysiek en Mentaal. Niet voor niets altijd en overal (bij elke club) geblesseerd, Leuke voetballer voor de zaal dan. Misschien leuke artiest voor "het foute uur" 7k op qmusic.

Technico
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vreemd. De docu heet lastpak, veel mensen zien hem als lastpast, maar hij is het niet. Waarom heet deze docu dan zo? Laatst bij Feyenoord, beker, leek hij meer op een doorgesnoven Feyenoordsupporter, dan op een jongen die geen lastpak is.

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit is een vermakelijk verhaal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen